Yerel Basında Bugün (17 Ekim 2011)

Yerel Basında Bugün (17 Ekim 2011)
17.10.2011
431
A+
A-

 

17 Ekim 2011 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Şakayı polis yaptı”

Onlarca suçtan sabıkalı olan ve son olarak hırsızlık yaralama ve havaya ateş açma olaylarının şüphelisi olduğu iddia edilen S.M.(26) gözaltına alındı.

ADAPOSTASI

“Şehrin güzelliği için uğraşıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuksuz işgallere ve işportacılara karşı yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, “Biz Sakarya’nın daha yaşanılabilir ve daha modern bir kent olması için bir çalışma başlattık. Biz Sakarya için, Sakarya’nın güzelliği için çalışıyoruz.” Dedi.

ANADOLU

“Dekan türbanlı stajyeri kovdu”

Sakarya Üniversitesi öğrencisi Dilek Nur Sarduvan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ve sekreterini suçladı!

BİZİMSAKARYA

“Büyükşehir pay fakiri”

Maliye Bakanlığı 2011 Eylül dönemi Büyükşehir ve İller Bankası paylarını açıkladıç Sakarya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayında 6 Milyon 500 bin lira, yılın 9 ayında ise 41 Milyon 500 Bin lira ödenek alabildi.

SAKARYAHALK

İlçe kongrelerine hazırlanan AK Parti’de sular durulmuyor.

“AK Parti’de soğuk rüzgarlar”

İlçe kongreleri öncesi yapılan delege seçimlerinde sorunlar yaşayan AK Parti’de soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. Şimdi de Karasu’da yapılan delege seçimlerinde usulsüzlük iddiaları üzerine il başkanlığına itiraz dilekçesi gönderildi.

YENİGÜN

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanı Yusuf Türkhan

“Hukuksuz işgale son vereceğiz”

Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf ve işportacılara yönelik başlattığı çalışmaların süreceğini belirten Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, “Sakarya’nın  daha yaşanılabilir ve daha modern bir kent olması için bir çalışma başlattık. Dün ne dediysek bugün de aynı noktadayız.” Dedi.

YENİHABER

Sakarya’nın göstergeleri parlak değil!

“Eğitimde kara tablo”

Eğitimde Reform Grubu’nun hazırladığı dosya kara tabloyu ortaya koydu: ilimizde ortaöğretimdeki devamsızlık oranı yüzde 30. Her 10 öğrenciden 2’si sınıf tekrarına kalıyor. Genel liselerdeki erkek öğrencilerin yüzde 16’sı okulu terk ediyor. Mesleki ve teknik liselerde ise kalabalık sınıflar göze çarpıyor.

YENİSAKARYA

Son dönemin en fazla konuşulan sorunu için bilimsel öneri…

“Çözüm hafif raylı sistem”

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakkı Demir, 10-15 yıllık bir yansıtmayla şehrin geleceğinin hafif raylı sistemde olduğunu söyledi.
431 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.