Yerel Basında Bugün (12.04.2014)

12.04.2014

12.04.2014 Cumartesi gününe ait yerel gazetelerin manşetleri  şöyle:

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

AB derneği Karlsruhe Şube Başkanı Gudrun Wieamann, “Türkiye AB’nin önemli üyelerinden biri olacak”

“Avrupa Birliğine rozetle ilk adım”

ADAPOSTASI

“Müfettişler emniyette”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde yasa dışı ‘telefon dinlendi’ iddiasına soruşturuluyor. Valiliğin talebiyle İçişleri Bakanlığı’ndan gelen iki müfettiş Ali Bilkay ve Mustafa Aktaş dönemini mercek altına aldı.

BİZİMSAKARYA

“Traktörde zirve hedefi”

Türkiye Zirai Donatım Kurum ile bir dönemin traktör üretim merkezi olan Sakarya, Türk Traktör ’ün yakında açılacak tesisiyle sektörde yine öne çıkma fırsatını yakaladı.

SAKARYAHALK

“Biz bu habere başlık bulamadık!”

Adapazarı’nda 4 yıl önce, 12 yaşındayken anne ve babası ayrılınca Sosyal Hizmetler korumasına alınan erkek çocuk S.B., birkaç gez öz dayısı ile arkadaşlarının tecavüzüne uğradı. İddialarla ilgili şüpheliler hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

YENİGÜN

Sakaryalı, yok oraya, yok buraya kuruluyor denilerek yıllardır oyalanıyor

“2. Üniversite hayal oldu”

Sakarya Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 70 bine dayanırken, yıllardan beri sadece adından söz edilen 2. Üniversite kurulmasına yönelik söylemlerde hayalden öteye gidilemedi.

YENİHABER

Açıktaki kabloya takıldı, kolu kırıldı

“Burası Sakarya”

Prestij caddemiz Çark’ta “Ancak Sakarya’da olur” denen bir ihmal yüzünden bir vatandaşın kolu kırıldı. Cadde üzerindeki elektrik kablosuna takılan Şenay Ç. İsimli kadın yere düştü, hastanelik oldu.

YENİSAKARYA

“Yıldızlı pekiyi”

AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik, partisinin ülke genelinde ciddi bir başarı elde ettiğini, Sakarya’nın ise 17 belediyeyle üzeri yıldızla işaretlenen illerden olduğunu söyledi.

12.04.2014 GG