Yerel Basında Bugün (08.02.2012)

Yerel Basında Bugün (08.02.2012)
08.02.2012
947
A+
A-

8 Şubat 2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Tren Garı’ nın taşınması mahkemeye gidiyor!”

Adapazarı İstanbul tren seferlerinin YHT çalışmaları sebebiyle duracak olması ve Tren Garı’nın şehir merkezinden taşınacak olmasından dolayı Adapazarı Tren Garı’nın önünde eylem yapıldı.

ADAPOSTASI

“SEDAŞ’ tan kesintiye çözüm”

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Siemens arasında imzalanan protokol kapsamında yürürlüğe konulacak olan “SCADA” Projesiyle (Denetimsel Kontrol Veri Toplama/ Dağıtım Yönetim Sistemi) elektrik kesintilerine kısa sürede müdahale edebilecek.

ANADOLU

Şubat ayı sonunda yapılacak olan MHP Serdivan İlçe Kongresi öncesi yapılan ‘Çakma Delegeler’ iddiası MHP’de derin çatlağa yol açtı.

“MHP’de çakma delege çatlağı”

İddialara göre 25 Şubat’ta yapılacak olan MHP Serdivan İlçe Kongresi öncesi ilçe sınırları dışında oturan yüzün üzerinde isim Serdivan’ da ikamet ediyor gibi gösterilerek, delege yapılması parti içerisinde ciddi rahatsızlığa yol açtı.

BİZİMSAKARYA

“Tren Garı yargılanıyor”

YHT Çalışmaları nedeniyle Adapazarı- Haydarpaşa tren seferlerinin durdurulması kamu sendikaları tarafından protesto edildi. Sendika, garın Arifiye ilçesine taşınmasını da yargıya taşıyacak.

SAKARYAHALK

“Ekmekler daha hijyen olacak”

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, halkın yoğun şekilde tükettiği ekmeğin daha hijyenik bir ortamlarda satılması için 4 Şubat itibariyle kaldırımda ekmek satılmayacağını, ekmeklerin tek tek ellenmeyeceğini ve şartlara uygun olmayan yerlerde ekmek satışının sona erdiğini belirtti.

YENİGÜN

Sakarya Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 60 bini buldu, sıkıntı büyüdü.

“2. Üniversite unutuldu!”

Her fırsatta Sakarya’ya ikinci bir üniversitenin kurulmasının şart olduğunu söyleyenler, yeteri kadar çalışma yapmayınca, ikinci üniversite adeta hayal oldu.

YENİHABER

41 kişinin ölümü nedeniyle açılan hızlı tren davası düştü.

“Adalet yerini bulmadı”

Pamukova Mekece yakınlarında, 41 kişinin öldüğü hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili dava 7,5 yıllık zaman aşımı süresinin dolması ardından dünkü son duruşma ile düştü.

YENİSAKARYA

“Belediye’de Çil krizi!”

Katılmadığı oturumların parasını aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma izni verilen Av. Ahmet Çil, suskunluğunu bozdu ve başta Süleyman Dişli olmak üzere belediye yetkililerini yalancılıkla suçladı.

08/02/2012- Büşra Ergün


947 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.