Gök Gürültülü

Yerel Basında Bugün (06 Ekim 2011)

06.10.2011

06 Ekim 2011 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Eski terminalden hareket eden minibüslere polis müdahale etti.

“Terminal kargaşası!”

Adapazarı-Kocaeli arasında çalışan minibüslerin hizmete giren yeni terminalden hareket etmek yerine eski terminali kullanması üzerine polis ekipleri ile minibüsçüler arasında tartışma yaşandı.

ADAPOSTASI

“Başbakan yine umut verdi”

SATSO Başkanı Mahmut Kösemsul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek, yerli otomobil üssünün Sakarya’ da olması için destek istedi. Erdoğan, görüşmede çalışmaların birlik ve beraberlik içinde sürdürülmesinin Sakarya’nın şansını arttıracağını belirtti.

ANADOLU

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığına yeniden Hakan Candemir seçildi.

“Hakan Candemir fark attı”

Hakan Candemir’ in listesi 516 oy alırken, rakibi Cavit Türk 106 oyda kaldı.

BİZİMSAKARYA

İmar sorununa rağmen, 1 yıl gecikmeyle de olsa 2nci üniversite geliyor.

“İnan ısrarlı”

İnan Vakfı Başkanı Fikret İnan, ‘Dağdibi’ ne kuracağımız üniversite yerleşke alanında yaşanan imar sorunları nedeniyle bir yıl ertelense de ısrarlıyım, bu üniversite kurulacak’ dedi.

SAKARYAHALK

“Son söz artık Başbakan’ da”

SATSO Başkanı Mahmut Kösemsul, ‘Yerli oto üssü Sakarya olsun’ talebini, Afrika yolculuğu sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ a iletme fırsatı buldu. Erdoğan ise konuya sıcak baktı.

YENİGÜN

Sorunun tüm muhataplarının katılacağı ‘çözüm’ toplantısı.

“Şeker masaya yatıyor!”

Şeker Fabrikası için, cumartesi günü AFA’ da yapılacak toplantıya, ilimizin tüm milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davet ediliyor.

YENİHABER

Eski terminali kullanmak isteyen Adapazarı-İzmit minibüslerine izin yok.

“Komşuya gitmek zor”

İlçe otobüsleri ile aynı statüde olmalarına rağmen yeni terminali kullanmak zorunda bırakılan Adapazarı-İzmit minibüslerine polis müdahale edince yolcular mağdur oldu.

YENİSAKARYA

“Turizmde rota Arap ülkeleri”

İstanbul,Bursa ve Yalova’yı tercih eden Arap turistleri Sakarya’ya çekmeyi hedefleyen Sakarya Turizm Platformu, Arap turizm seyahat acentesi yetkililerine tanıtım gezisi düzenledi.