Daikin Türkiye CEO’su Önder’den Öğrencilere Tavsiyeler

Daikin Türkiye CEO’su Önder’den Öğrencilere Tavsiyeler
16.12.2019
1.606
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğunca “Yeniden Daikin” konulu bir konferans düzenlendi.

Sakarya’da da önemli bir yatırımı bulunan Daikin’in Türkiye CEO’su Hasan Önder’in katıldığı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Ortak iş yapmanın değerli olduğunu belirten Önder, sekiz arkadaşıyla birlikte ithal ettikleri klimaları satmak üzere ‘Airfel’ adlı şirketi kurduklarını ve şirketin ilk aylarda sipariş alamadığını anlattı. Kendi işini kuracak kişilere tavsiyelerde bulunan Önder, ilk altı ayın çok önemli olduğunu, pes etmemeleri ve sabretmeleri gerektiğini vurguladı.

Daikin’e olan yolculuğunu katılımcılara aktaran Hasan Önder, ilk siparişinden sonra ivme kazanan şirketin Daikin’e satılmasının o yılın üçüncü en büyük yabancı sermaye yatırımı olduğunu anlattı. Önder, bu süreçte Japon kültürünün etkisinden de bahsetmeyi de ihmal etmedi.

Önder, konuşmasının devamında dürüstlüğün her daim kazandırdığını belirterek, “Hedef paraysa kazanılmaz” dedi. Önder, paradan daha önemli şeylerin hedef alınması gerektiği gibi birçok genç girişimciye örnek olacak tavsiyeler verdi. Dinleyicilerin soruları üzerine karşılaştığı zorlukları nasıl aştığını ve ‘yapamazsın’ diyenlere rağmen aynı kararlılıkta ilerleyişini anlatan Önder, konuşmasını cesaret göstermenin, gönülden istemenin ve çok çalışmanın başarıya götürdüğünü söyleyerek sonlandırdı.

Sunumunun ardından Hasan Önder, Uluslararası Ticaret Bölümü’nde her sınıftan en yüksek ortalamaya ulaşan öğrencilere Yüksek Onur ve Onur belgelerini verdi.

16-12-2019 / ST


1.606 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.