Yeni Terminal İçin 3 Yeni Hat

Yeni Terminal İçin 3 Yeni Hat
30.09.2011
5.088
A+
A-

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye’de yapımı tamamlanan yeni otobüs terminali hizmete açıldı. Yeni terminalin hizmete açılması ile birlikte, yeni otobüs terminaline şehir merkezinden ulaşımın rahatlıkla sağlanabilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yeni hat planlaması yapıldı.

Yeni hatlar şöyle olacak:

1. Güzergah:

Kent Meydanı – Orta Garaj – Donatım – Devlet Hastanesi – SSK Kavşağı – Orhangazi Caddesi – 4. Yol Kavşağı – Yeni Terminal

Bu hatta 06.00-23.00 saatleri arasında 15 dakikada bir, 23.00-06.00 saatleri arasında ise saatte bir sefer yapılarak 24 saat hizmet verilecek.

2. Güzergah:

Kent Meydanı – 1.geçit – Yeni Camii – Sakarya Caddesi – Emniyet Müdürlüğü – Erenler Belediyesi – Hızırtepe – SEDAŞ – 4. Yol Kavşağı – Yeni Terminal

Bu hatta 06.00-24.00 saatleri arasında 20 dakika aralıklarla hizmet verilecek.

3. Güzergah:

Kent Meydanı – Çark Caddesi – Altınova Hastanesi – 32 Evler – Beşköprü – Yeni Terminal

Bu hatta 06.00-24.00 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla hizmet verilecek.

Her 3 hatta ait otobüsler Yeni Terminalin alt katındaki Transit araçlar peronundan hareket edecek. Güney ilçelerden gelen Sapanca, Arifiye, Pamukova, Geyve, Taraklı ve Ali Fuatpaşa gibi yeni terminalin yanından veya yakınından geçen toplu ulaşım araçları Yeni Terminal binasının arka tarafındaki kendilerine tahsis edilen alan üzerinden ve belirlenen noktalardan yolcu bindirip indirecekler.

Doğu ve kuzey istikametinden gelen; Hendek, Akyazı, Kuzuluk, Karapürçek, Karasu, Kocaali, Kaynarca, Sinanoğlu, Ferizli ve Söğütlü gibi ilçe ve belde toplu ulaşım araçlarının bir kısmı ise belirlenen güzergahları izlemeleri kaydıyla Yeni Terminal binasının alt katından ve Şehirlerarası Transit Otobüslerin peronlarındaki kendilerine ayrılan bölümde yolcu indirip bindirecek.

Yeni hatların deneme olarak hizmete başlayacağı ve talep durumunda  çalışma programlarının revize edilebileceği bildirildi.

Ayrıntılı bilgi Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinden (www.sakarya.bel.tr) öğrenilebilir.

30/09/2011 – SAÜ BHİM

 

 
5.088 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.