Yeni Şafak (18.11.2012) : Kırmızı Ökçelerle Futbol Sahasında

18.11.2012

Onlar futbol delisi genç kızlar. Kimi aileden kimi ise televizyonda maç seyrederken bu spor dalına gönlünü kaptırmış. Yüksek ökçeli ayakkabılarını soyunma odasında bırakıp sahaya çıktıklarında gözleri toptan başka bir şey görmüyor. Futbol federasyonuna bağlı Fatih Vatan Lisesi Bayan Futbol takımı oyuncusu kızların hocaları Ali Haydar Şahin ise kızlarla erkek futbolcular arasındaki farkı, “Erkeklerden çok hırslılar ama maç konuşmayı sevmiyorlar” diye özetliyor. Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi öğrencisi olan Pınar Demir henüz 18 yaşında. Futbola lisede başlamış. Takımın savunma oyuncusu olan Pınar Demir dersteyken ‘Bayan Futbol Takımı Seçmeleri’ anonsunu duyar duymaz kendini sahada bulduğunu belirtiyor. Demir, “Erkekler her zaman bize nasıl futbol oynuyorsunuz sorusunu soruyorlar. Biz cevabımızı sahada vermek istiyoruz. Erkek Futbol takımlarımıza mesajım şu; gelin sahaya nasıl futbol oynadığımızı görün” diye meydan okuyor.

Yeni Şafak Gazetesi – 18 Kasım 2012