Yeni Dekan Atamaları Yapıldı

23.01.2015

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Eğitim Fakültesi’ne dekan atamaları yapıldı.

Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Firdevs Karahan Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na getirilirken, Bakanlar Kurulu’nun 18/03/2014 tarihli kararı ile Sakarya Üniversitesi’nde kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’ne Prof. Dr. Adnan Öztürk dekan olarak atandı.

Prof. Dr. Firdevs Karahan

1969 doğumlu olan Prof. Dr. Firdevs Karahan, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nü bitirdi. 1995 yılında yine aynı üniversitede İngiliz Dilbilimi Yüksek Lisans, 2000 yılında da İngiliz Dilbilimi Doktora programlarını tamamladı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata başladı. 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2006 yılında da Doçent ve 2013 yılında Profesör unvanını aldı.

Prof. Dr. Adnan Öztürk

1960 tarihinde Sivas’ta doğdu. 1978 yılında kayıt olduğu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim dalında başladığı doktora programını 1987 yılında hazırladığı “Baş boyun kanserli hastalarda serum ve tükürük immünoglobulin seviyelerinin araştırılması” konulu çalışması ile tamamladı. Ankara GATA Diş Tedavi Merkezi Cerrahi Bilim Dalındaki yedek subaylık görevinden sonra 1989 yılında Doçent, 1996 yılında Profesörlüğe yükseltildi. 11 Nisan 1997 tarihinde Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na atandı. 2004 yılında kendi isteği ile dekanlıktan ayrılarak döndüğü Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2010 Şubat-2013 Ocak tarihleri arasında dekanlık yaptı. “Diş Hekimliğinde Tıbbi Sorunlar” ile “Oral Mikrobiyoloji ve İmmünoloji” isimli kitapları bulunmaktadır. 2000 yılında Orhan-İlham Atölyesinde başladığı resim çalışmalarına Orhan Cebrailoğlu ile birlikte devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

23/01/2015 – MA