Yeni Asya (01.10.2012) : Kalp Sağlığınız İçin Dengeli Beslenin

01.10.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir,  Dünya Kalp Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp ve damar hastalıklarına gereken önemin verilmesi halinde ölümlerin azalabileceğini anlattı. Dünya genelinde her yıl 17 milyondan fazla insanın kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çeken Akdemir, ‘Kalp ve damar hastalıkları, düşük ve orta gelirli ülkelerde ölümlerin yüzde 82’sinden sorumludur. Kalp hastalıklarının çoğunun, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve tütün kullanmama gibi yaşam tarzı değişikliğiyle önlenebileceği düşünüldüğünde, bu yüksek sayı üzücüdür’ dedi.

Yeni Asya Gazetesi – 01 Ekim 2012