Gök Gürültülü

Yapay Zeka Topluluğu Üyeleri Tanıştı

08.03.2018

Sakarya Üniversitesi Yapay Zeka Öğrenci Topluluğu tarafından tanışma toplantısı düzenlendi.

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’nde gerçekleşen toplantının başlangıcında, topluluğun genel tanımı yapılarak amacı ve hedefleri anlatıldı.

Topluluk başkanı Burak Seven, birçok bölümden üyelerinin olduğunu dile getirerek, “Topluluk üyelerinin fikirleri dikkate alınacak ve bu fikirler doğrultusunda faaliyetler oluşturulacaktır. Projelerde bütün öğrencilerin başarı kazanmasını hedefliyoruz. Uygulamalı olarak yapacağımız faaliyetlere hız vereceğiz” dedi.

Kulüp üyelerinin Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Laboratuvarından faydalanabileceğini belirten topluluk danışmanı Prof.Dr. Cemil Öz, “Kısa süreli olarak 3 tane yapay zeka metodu uygulamalı olarak verilecektir. Bunun yanı sıra görüntü işleme de öğrenebileceksiniz. Uygulamalar tamamen ücretsiz olacak” diye konuştu. Topluluğa yeni katılan öğrencilere yapay zeka hakkında bilgi veren Prof.Dr. Öz, “Yapay zeka aslında insan ve hayvan davranışları gösterebilen makineler geliştirmektir. Tabiatta olanın programlara yansıtılmasıdır” şeklinde konuştu.

Tanışma toplantısı, topluluk üyesi öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

08-03-2018 / Bahadır U.