V. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Yapıldı

V. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi Yapıldı
02.05.2016
1.070
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından 5’incisi düzenlenen “Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi”, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongreye SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Enstitü müdür yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özlem Canan Güngören ve Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik’in yanı sıra akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Geleceğe yön veriyor

Kongre, “Türkçe Eğitimi”, “Özel Eğitim”, “Sosyal Bilgiler Eğitimi”, “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık”, “Fen Bilimleri Eğitimi”, “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” başlıkları altında 2 ayrı salonda 4 oturum halinde yapıldı. Eğitimin geleceğine yönelik önemli araştırmaların ortaya konduğu ve sunumların yapıldığı kongre sonrasında, geleceğe yön verecek ve yöneticilere yol gösterecek söz konusu çalışmaların ayrıca kitap haline getirileceği belirtildi.

Gurur verici

Kongrenin açılışında konuşan Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti. Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde 26’sı yüksek lisans, 6’sı doktora olmak üzere toplam 32 lisansüstü eğitim programı bulunduğunu kaydeden Sağlam, bu bölümlerde yaklaşık bin 400 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. Sağlam, “Yapılması gereken çok iş olmakla birlikte lisansüstü eğitimde geldiğimiz bu seviye üniversitemiz için gurur vericidir” dedi.

Kendine bir şans ver

Araştırma becerisinin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Sağlam, şöyle devam etti: “Lisansüstü eğitim öğretim döneminde, öğrencilerin araştırma becerisini kazanmaya yönelik olarak aldığı Araştırma Yöntemleri ve Veri Analizi gibi derslerde, öğrendiklerini uygulamalarına fırsat vermek istiyoruz. Başka bilimsel faaliyetlerden farklı olarak kongreye bu açıdan bakılmasında fayda olduğu kanaatindeyim. Tez aşamasına geçmeden önce öğrencilerimizden bazıları araştırma becerisini geliştirmeye yönelik fırsatlar bulabilirken, bazıları çeşitli nedenlerle böyle bir fırsat bulamamaktadır. Tam da bu noktada öğrencilerimize ‘kendine bir şans ver’ demiş oluyoruz. İlk kez bildiri sunma deneyimini yaşayan öğrencilerimiz için kendi evlerinde, kendi üniversitelerinde böyle bir şans yakalamak önemli olsa gerek. Bu kongreyi bunun için çok önemsiyoruz.”

Değerlendirme

Kongrede ayrıca bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda SAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Doç. Dr. Hüseyin Çalışkan, Yrd. Doç. Dr. Özlem Canan Güngören, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaya, kongrenin başarılı geçtiğini belirterek, katılımcıların önerilerini dinledi.

02-05-2016 / ST
1.070 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.