Üniversitenizle Her Zaman Gurur Duyun

Üniversitenizle Her Zaman Gurur Duyun
05.07.2018
2.379
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında üniversite genelinde dereceye girenler ödüllerini aldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Mezuniyet Törenine Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, SAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Prof. Dr. Kadir Ardıç, dekanlar, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşması ile devam etti. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, mezuniyet törenlerini hafta boyunca çeşitli bölgelerden gelen 50 bini aşan mezun yakınları ile birlikte büyük bir coşku, gurur ve huzur içinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde verdikleri 10 bin mezun ile birlikte 150 bini aşan Sakarya Üniversiteli mezun sayısına ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu öğrenciler, aileler ve öğretim üyeleriyle birlikte yaşadıklarını aktaran Prof. Dr. Yalçın, “Üniversitemiz, çağdaş kampüsü, teknolojik altyapısı, eğitim, öğretim ve araştırma olanakları ile her geçen gün tercih edilen üniversitelerden biri haline gelmektedir. Ayrıca üniversitemiz yükseköğretim alanında dünyada yaşanan küresel gelişmeleri ve değişimleri yakından izleyerek, diğer kurumlara örnek olmaktadır. 105 farklı ülkeden 3 bin 500 uluslararası öğrencisi ile birlikte toplam 90 bin öğrencisi, 3 bin 500 çalışanı ve 640 farklı bölümü bulunan Sakarya Üniversitesi, örgün eğitimin yanında uzaktan eğitim ve sertifika programlarıyla büyük bir kurum haline gelmiştir” dedi.

Birçok alanda hızla yükseliyoruz

Eğitim alanında Avrupa Birliği tarafından verilen AKTS Etiketi ve Diploma Eki ödülünü ikinci kez alan tek üniversite olduklarını dile getiren Rektör Vekili Yalçın, üniversitenin ve bölümlerin dünyanın herhangi bir kuruluşundan akredite almaya hazır durumda olduğunu, en çok bölümü akredite olan üniversite olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Yalçın, “Hedefimiz kısa sürede tüm bölümleri akredite etmektir. Ayrıca ülkemizde kalite alanında kamudaki en üst ödül olan EFQM Avrupa Ödülünü aldık. Hedefimiz EFQM büyük ödülünü almaktır” diye konuştu.

Bilimsel çalışma alanında da uluslararası yayın ve atıf sayılarının hızla artmakta olduğuna işaret eden Prof. Dr. Yalçın, Teknokent’in de katkılarıyla Sakarya’nın, bölgenin ve ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik dış kaynaklı projeler hızla arttığını, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından çeşitli alanlarda yapılan sıralamalarda da her yıl yükseldiklerini anlattı. Beş yıl önce 70’inci sırada olduklarını belirten Yalçın, 25’inci sıraya kadar yükseldiklerini ve ilk 10 arasına girmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Öğrencilerin yetişmesinde en büyük katkının ailelere ait olduğunu dile getiren Yalçın, “Daha birkaç yıl önce bizlere teslim ettiğiniz evlatlarınızı bir emanet olarak gördük. Onları hür düşünceli, insan haklarını gözeten, milli ve manevi değerlerine bağlı, araştırmacı ve sorgulayıcı, sosyal ilişkileri güçlü, yüksek donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. Bugün onlar için yapmış olduğunuz sonsuz fedakârlıkların karşılığını görüyorsunuz. Sizlere şükranlarımı sunuyor, birlikte mutlu olacağınız güzel, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum” diye konuştu.

Farklı olun, farklılık yaratmaya çalışın

Sakarya Üniversitesi’nin gelişmesinde en büyük desteği mezunlarından, mensuplarından, öğrencilerinden ve onların başarılarından aldığına vurgu yapan Rektör Vekili Yalçın, “Sakarya Üniversitesi ailesi, devletin her kademesinde başarılı görevler yapanlar ve toplumsal alanda önemli yerlerde bulunanlarla her geçen gün büyümektedir. Sevgili öğrenciler, üniversitemizde edinmiş olduğunuz bilgi ve yetkinliklerle ülkemizde ve dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum.  Geleceği şekillendirme görevi sizlerindir. Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak becerilerinizi sürekli geliştirme gayreti içinde olun. Farklı düşünebilme zenginliğinizi geliştirin, hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın. Mezun olduğunuz üniversiteniz ile her zaman gurur duyun ve bağınızı hiçbir zaman koparmayın. Buradaki öğretim elemanlarınızı, arkadaşlıklarınızı, dostluklarınızı ve sevdiklerinizi her zaman hatırlayın. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, onurlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Yolunuz açık, şansınız bol, geleceğiniz aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Tören, konuşmaların ardından fakültelerinde, MYO programlarında ve üniversitede dereceye girenlerin belgelerini ve ödüllerini alması ile devam etti. Üniversite birincisi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümünden Elif Haldız, belgesini ve ödülünü Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın’dan alırken, üniversite ikincisi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden Aykut Öztaş, belgesini ve ödülünü milletvekili Ümit Dikbayır ve Prof. Dr. Musa Eken’den, üniversite üçüncüsü Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden Fatma Canlı belgesini ve ödülünü Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan aldı. Meslek yüksekokulları birincisi Adapazarı MYO Bilgisayar Programcılığı bölümünden Rameş Aliyev’e ise belgesini ve ödülünü Prof. Dr. Kadir Ardıç verdi. Mezunların heyecanı yüzlerinden okunurken, aileler ise duygu dolu anlar yaşadı.

SAÜ’lü olmaktan gururluyuz

Üniversite birincisi Elif Haldız, tüm mezunlar adına bir konuşma yaptı. Lisans eğitimi boyunca hem okuyup hem çalıştığını dile getiren Haldız, Türkiye’de ve dünyada lider üniversiteler arasında olmayı hedefleyen bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Üniversite yönetiminin de kendilerini her zaman desteklediğini belirten Haldız, “Değerli hocalarım, Sakarya Üniversitesi’ne adım attığımız ilk günden bu güne kadar seçtiğimiz mesleklerde başarılı olmamız için bize yol gösterdiniz ve o yolu aydınlatarak bizlerin emin adımlarla ilerlememizi sağladınız. Bu vesileyle tüm hocalarımıza mezun arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. Haldız, “Değerli aileler, doğduğumuz andan itibaren en iyi yerlere gelmemiz için çabaladınız, bunun için her türlü imkânı sundunuz. Benim için dünyanın en değerli varlıkları olan annem, babam ve sevgili ablalarım, hiçbir zaman sizin desteğiniz ve bana olan güveninizden şüphe duymadım. Sevgili arkadaşlarım, burada edindiğimiz değerler ve ilkeler ışığında hem ülkemize hem de tüm insanlığa faydalı olmak için çalışacağız. Burada yaşadıklarımızı ömür boyu tebessüm ile anacağız ve Sakarya Üniversitesi öğrencisi olmanın gururunu her zaman yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Haldız, konuşmasının ardından mezuniyet kütüğüne isimliğini çaktı. Öğrencilerin mezuniyet yeminini okumaları ile devam eden program, kep atma töreni ile sona erdi.

05-07-2018 / ST


2.379 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.