YÖK İzleme ve Değerlendirme Verileri Toplantıda Ele Alındı

YÖK İzleme ve Değerlendirme Verileri Toplantıda Ele Alındı
07.12.2022
800
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından üniversitemizin Ar-Ge ve yapılandırma çalışmalarına yönelik elde edilen verilerin değerlendirildiği “YÖK İzleme ve Değerlendirme Verileri” isimli bir toplantı düzenlendi.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen toplantıya; Endüstri Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci, Araştırma Dekanlığı üyeleri, Sakarya Teknokent üyeleri ve fakülte sekreterleri katıldı.

Toplantıda, verilerin oluşum sürecinde oluşabilecek riskleri ve üniversitemizin çalışma alanlarının avantajlı yönleri değerlendirildi. SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, kurumsal veri havuzu için verilerin teyit edilmesi gerektiğini ifade etti. Üniversitemizin araştırma, geliştirme ve yapılandırma çalışmalarına yönelik elde edilen verilerin doğruluğu ve güvenirliğini değerlendiren Prof. Dr. Kocabıçak, üniversiteler arası YÖK karnesi sonuçlarının açıklanmasının ardından SAÜ Kalite Kontrol ekibiyle yapılan görüşmede verilerin kontrol edilmesi gerektiği üzerine kararlar alındığını söyledi.

Toplantıda YÖK İzleme ve Değerlendirme Verilerinin analizini yapan Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci, elde edilen verilerin toplanması ve işlenmesi sürecine yönelik açıklamalarda bulunarak üniversitemizin Araştırma Üniversitesi olma vizyonunda doğrulanabilir ve sürdürülebilir verinin önemini vurguladı.

Toplantı, üniversitemizin veri giriş ve çıkışının kontrol edilme çalışmaları ve sürdürülebilirliğin sağlanması yolunda yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişlerinin gerçekleşmesiyle sona erdi.


800 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.