Üniversitemizin İlk Jean Monnet Modül Projesi Kabul Edildi

Üniversitemizin İlk Jean Monnet Modül Projesi Kabul Edildi
01.08.2024
1.180
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı, “SUSTAINEU” adlı Jean Monnet Modülü projesi ile üniversitemizin Jean Monnet Modülü desteği alan ilk akademisyeni oldu.

Üniversitemizin Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı, Erasmus+ Jean Monnet Eylemleri Modülü kapsamında hazırlamış olduğu “Avrupa Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşmada Temel Değişim Aktörü Olarak Sürdürülebilir Okulların Rolü – SUSTAINEU” adlı projesiyle hibe desteği almaya hak kazandı.

Üç yıl boyunca sürecek “SUSTAINEU” Projesi, Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada önemli rol oynayan eğitim kurumlarında çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamada gerekli olan bilgi, beceri ve yetenekleri ilgili paydaşlara kazandıracak.

Proje; AB’nin temel öncelikleri olan kapsayıcılık ve çeşitlilik, dijital dönüşüm, çevre ve iklim değişikliğiyle mücadele ile AB değerleri çerçevesinde demokratik yaşama katılım gibi başlıklar ekseninde sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesinde sivil toplum, akademi ve kamu sektöründeki paydaşları bir araya getirecek. Bu çerçevede, proje süresi boyunca seminerler, atölye çalışmaları, saha ziyaretleri, yaz okulları ve proje kapanış zirvesi gerçekleştirilecek.

“SUSTAINEU” Projesi’nin hazırlık süreci hakkında konuşan Bayrakcı, bu proje önerisinin uzun zamandır devam eden gözlem ve araştırma sürecinin bir sonucu olduğunu belirtirken, AB politikalarının ve toplumsal ihtiyaçların projeyi kurgulamada somutlaştırıcı etkisi olduğunu vurguladı. Sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesinde eğitim kurumlarının önemine dikkat çeken Bayrakcı, bu süreçte var olan tüm bilgi birikimi ve becerilerin paylaşılmasında çok paydaşlı bir anlayışın inşa edileceğinin de altını çizdi.


1.180 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.