Üniversitemize “Bayrak ve Nişan” Ödülü

Üniversitemize “Bayrak ve Nişan” Ödülü

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı.

Sakarya Üniversitesi Engelsiz Program Nişanı Ödülleri dalında; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Matematik, Kimya ve Biyoloji programlarında toplamda 4 ayrı program nişanı alarak Türkiye’de 3. oldu. Üniversitemizin Fen Fakültesi yeşil bayrak, İlahiyat Fakültesi mavi bayrak, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ise hem yeşil hem de mavi bayrak aldı.

Yükseköğretim Kurulu’nda düzenlenen törende konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: “ Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar bizleri mutlu ediyor” dedi. Üniversitelerdeki engelleri kaldırabilmek için yükseköğretim kurumlarındaki engelli öğrenci sayısını ve engel durumlarını bilmenin, buna göre önlem almanın ve bu öğrencilere ulaşmanın üniversitelerin önemli görevleri arasında yer aldığını vurgulayan Özvar, şöyle devam etti: “Yükseköğretim Kurulu olarak tüm öğrencilerimizin yükseköğretime erişimini önemsiyor, engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla katılımlarını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Üniversitelerimiz bünyelerinde koordinatörlükler kurarak yıl içerisinde erişilebilirliğe önem veren çalışmalar yürütüyorlar. Geldiğimiz noktada mekân erişilebilirliği konusunda pek çok üniversitede önemli gelişmeler kaydedilmiş olmakla birlikte eğitimin ve program içeriklerinin farklı engel grubundaki öğrenciler için erişilebilir olması için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor.”

Yükseköğretim Kurulundaki ödül törenine katılan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al şunları söyledi: “Bu yıl yapılan değerlendirmelerde Fen Fakültemiz yeşil bayrak, İlahiyat Fakültemiz mavi bayrak, Eğitim Bilimleri Enstitümüz ise hem yeşil hem de mavi bayrak aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Matematik, Kimya ve Biyoloji programlarımız da program nişanı alarak önemli bir başarıya imza attı. Engelsiz bir kampüs için yaptıkları değerli çalışmaları nedeniyle ödül alan Programlar, Fakülteler, Enstitümüzü ve Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğümüzü kutluyorum. Kampüsümüzde engelsiz bir ekosistemin oluşması için yoğun bir gayretle çalışmaya devam edeceğiz”


629 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.