Üniversitemizden Deprem Bölgesindeki Arama Kurtarma Faaliyetlerine Destek

07.02.2023

Sakarya Üniversitesi Gönüllü Doğal Afet Arama Kurtarma Birimi (SAÜDAK) ekibi, Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere yola çıktı.

11 personelden oluşan SAÜDAK ekibimiz yüzlerce yurttaşın hayatını kaybettiği, binlerce kişinin ise göçük altında kaldığı deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için harekete geçti. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7,7’lik deprem sonrası, Üniversitemiz bünyesindeki SAÜDAK ekibimiz, devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmak için bölgeye hareket ederek çalışmalarına başladı.

SAÜDAK ekibimiz, deprem bölgesindeki yardım ekipleri ve vatandaşlara destek olmak için harekete geçerken, üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları Kızılay’ın Merkez Kafeterya ’da kurduğu stantta kan bağışında bulundu.

ETİKETLER: