Üniversitemiz Uluslararası Çalışmaya Ev Sahipliği Yaptı

01.12.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Usta’nın yürütücülüğünü yaptığı “Learning in Difficult Times” (LEAD) isimli AB projesi faaliyeti üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje toplantısı İrlanda, Finlandiya, Romanya ve İtalya’dan gelen eğitim uzmanlarının katılımı ile yapıldı. SAÜ Eğitim Fakültesinden de çok sayıda akademisyenin destek verdiği çalışma kapsamında sel, hastalık, deprem, yangın, savaş gibi olağanüstü durumlarda eğitim hizmetinin aksamadan devam ettirilmesi üzerine muhtemel senaryolar konuşuldu. Proje, alanında ilk olması yönüyle de önemli bir boşluğu dolduruyor.