Üniversitemiz ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arasında Eğitim İş Birliği

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü arasında “Sektör Kampüste” iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite sanayi iş birliğiyle eğitim ve çalışma yaşamını bütünleştirmek ve üniversite müfredatlarını güncel tutmak amaçlarıyla uygulama temelli yeni yetkinlikleri destekleyen derslerin açıldığı ve uygulandığı programda; firmalar ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaları doğrultusunda henüz müfredata yansımamış yeni gelişen alanlara, güncel konulara ilişkin dönemlik dersler ve  uygulamaya yönelik ders içerikleri oluşturarak bünyelerindeki profesyoneller aracılığıyla dersler verecek.

Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesinin hedeflendiği protokolde Milli Teknoloji Akademisi çatısında kurgulanan Sektör Kampüste Programının uygulanması için firmalar tarafından uygulanacak her bir dersin kontenjanı 50 kişiyle sınırlı olacak.