Üniversitemiz Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Listesinde

17.02.2022

Sakarya Üniversitesi, İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan “Dünya Genç Üniversiteler 2022 Sıralaması” verilerine göre dünya sıralamasında 401+’inci oldu. SAÜ aynı zamanda Türkiye’den 52 üniversitenin yer aldığı listede 13.’lüğü paylaştı

Dünyanın en iyi genç üniversiteleri sıralamasında, dünya genelinde 50 yılın altındaki yükseköğretim kurumları değerlendirilmeye alındı. Üniversiteler eğitim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm başlıkları altında belirlenen toplam 13 kritere göre değerlendirildi. Sakarya Üniversitesi araştırma üniversitesi kimliğiyle dünyanın en başarılı üniversiteleri arasında yer aldı.

Eğitim dili İngilizce olan üniversitelerin zirvede yer aldığı sıralamada Sakarya Üniversitesi; kalite uygulamalarında olduğu gibi, sürdürülebilir bir gelecek için yerel, ulusal ve uluslararası görünüm alanındaki başarısıyla dikkat çekiyor.