Üniversitemiz, Depremzedelerin Psikolojik Destek İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere Psiko-Sosyal Destek Birimini Kurdu

Üniversitemiz, Depremzedelerin Psikolojik Destek İhtiyaçlarını Karşılamak Üzere Psiko-Sosyal Destek Birimini Kurdu

Sakarya Üniversitesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen öğrenci ve ailelerinin psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Psiko-Sosyal Destek Birimini kurdu.

Sakarya Üniversitesi depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek afet bölgesine arama-kurtarma, barınma, kan bağışı, bağış kampanyası ve temel ihtiyaçların giderilmesi gibi birçok destek sağladı. Üniversitemiz tüm birimleriyle çalışmalarına hız kesmeden devam ederek “Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği öğrencilerinin manevi destek ihtiyaçlarını karşılamak üzere 6 Mart 2023 tarihinden itibaren Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji, Psikiyatri ve Manevi Danışma ve Rehberlik alanındaki akademisyenleri tarafından psikolojik danışmanlık hizmeti sunacak.

22 Şubat 2023 tarihinde yapılan senato toplantısında; Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mediko, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ortaklığıyla bireyle psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, manevi-dini danışmanlık ve psikiyatri hizmetlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Psiko-Sosyal destek hizmetleriyle öğrencilerine tıbbi, sosyal ve psikolojik yönleriyle ilgili araştırma merkezi ve birimleriyle bölgede depremi yaşayan ve hala depremin etkisiyle mücadele eden öğrencilerine yönelik uzman kadrosuyla hizmet vermesi kararı alındı.

Alınan kararlar doğrultusunda görüşme talep eden öğrencimizin tercihine ve durumuna bağlı olarak çevrimiçi veya yüz yüze görüşme (Merkez Kampüsü Mediko-Sosyal Biriminde veya Hendek Kampüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde) yapılacak. Görüşme saatleri ve yerinin belirlenmesi için;

Öğrencilerimiz hazırlanan psikolojikdestek.sakarya.edu.tr adresindeki formu doldurarak talepte bulunabilecek. Gelen talep doğrultusunda öğrencilerimiz verdikleri iletişim bilgisi üzerinden geri aranarak randevusu oluşturulacak.

Geniş katılımlı “Kendi Kendine Yardım Grubu” ile öğrencilerimizin Doç. Dr. Eyüp Çelik koordinatörlüğünde istedikleri zaman diliminde duygu ve düşüncelerini paylaşmaları için bir ortam sağlanacak. Grupla ya da bireysel psikolojik yardım alamayan, yazışma odaklı yardım almak isteyen afetzede misafirlerimize yönelik olarak WhatsApp üzerinden “Kendi Kendine Yardım Grubu” oluşturulacak.

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu:

https://chat.whatsapp.com/B7x57Kkw6mM8LeV205aNjQ

Kendi Kendine Yardım WhatsApp Grubu Organizasyon: Doç. Dr. Eyüp Çelik

Görüşme saatleri ve yerinin belirlenmesi talebi için TIKLAYINIZ


1.550 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.