Üniversite Dereceleri Töreni

Üniversite Dereceleri Töreni
01.08.2023
2.357
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri, ‘Üniversite Dereceleri Töreni’ ile tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Dereceleri Töreni gerçekleşti. Derece yapan mezunlar, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen derece töreniyle protokol üyelerinden belge ve ödüllerini teslim aldı. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, dekanlar, akademisyenler, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sakarya Üniversitesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında 3,94 ortalama ile Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Mezunu Mehmet Çetinkaya ve İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Kazım Ahmet Mert üniversite birincisi oldular. İlahiyat Fakültesi mezunu Remziye Ordu üniversite ikincisi, İletişim Fakültesi öğrencisi Esmanur Bakkaloğlu ise üniversite üçüncüsü oldu. Meslek yüksekokulları birincisi ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Esra Dulundu oldu.

Üniversiteyi birincilikle bitiren İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü mezunu Kazım Ahmet Mert, mezunlar adına birer konuşma yaptı. Mert, konuşmasında Cumhuriyetin 100’üncü yılında Sakarya Üniversitesi’nden birinci olarak mezun olmanın büyük gururunu yaşadığını belirterek, “Birçoğumuz 4 yıl önce çeşitli hayallerle, çeşitli amaçlarla Sakarya Üniversitesinde eğitim hayatımıza başladık. Bugün ise bu heyecan verici serüvenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Ancak unutmayınız ki her son bir başlangıçtır. Buradan çıktığımızda da yine yeni amaçlarımızın, yeni hedeflerimizin peşinden gideceğiz. Değerli mezun arkadaşlarım, hayatta hepimiz çeşitli planlar yapıyoruz, kendimize yeni yollar çiziyoruz. Ancak hayat daima bizim planladığımız gibi maalesef ki gitmeyebiliyor. Kimi zaman normal bir akış ile yolumuza devam ediyoruz. Ancak çoğu zaman o kadar sarsıcı oluyor ki hayallerimizden ve hedeflerimizden vazgeçiyoruz ya da vazgeçiriliyoruz. İşte tam da bu anlarda hayata daha da sıkı tutunmalı ve yolumuza öncesinden daha da güçlü devam etmeliyiz. Bu vesileyle bize Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, beni daim destekleyen aileme, üzerimde büyük emekleri olan hocalarıma ve bugün beni burada yalnız bırakmayan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Son olarak tüm mezun arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gelecek yaşamınızda mutluluklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Tören, üniversiteyi birincilik ile bitiren İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Kazım Ahmet Mert ve vatani görevi nedeniyle askerlik hizmetinde bulunan Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Çetinkaya’nın yerine eşi Halime Nur Çetinkaya’nın mezuniyet kütüğüne isimliklerini çakması ile devam etti.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yeminin ardından keplerini fırlatması ile sona erdi. Mezuniyet coşkusu yaşayan öğrenciler, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.


2.357 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.