Ummanlı Öğrencilerin Eğitim-Kültür Programı Tamamlandı

Ummanlı Öğrencilerin Eğitim-Kültür Programı Tamamlandı
19.08.2024
705
A+
A-

İki üniversite arasında imzalanan Akademik İş Birliği Protokolü kapsamında Umman Sultan Kâbûs Üniversitesinden Sakarya Üniversitesine (SAÜ) gelen 20 öğrencinin iki haftalık eğitim-kültür programları tamamlandı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı ziyaretle başlayan program kapsamında öğrencilere Doç. Dr. Esra Atmaca tarafından “Türk Tarihi”, Doç. Dr. Hakan Aslan tarafından “Türkiye’deki İslami Finans Uygulamaları” ve Arş. Gör. Betül Elmacı Çetin tarafından “Türk Kültürü” konulu seminerler verildi.
Ummanlı öğrenciler; SAÜ Mühendislik, Fen, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme ve İlahiyat Fakültelerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Sultan Kâbûs Üniversitesi öğrencileri, kurum ziyaretleri kapsamında, İstanbul’da Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi’ni ve Borsa İstanbul’u; Sakarya’da da TÜRASAŞ Sakarya Fabrikası, MÜSİAD, Sakarya İl Müftülüğü ve Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler ve bu kurumları tanıma imkanı buldular. Öğrenciler ayrıca Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii’ni de ziyaret ederek Cami İmam Hatibi Erol Demir’den cami külliyesinde yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Ummanlı üniversite öğrencileri, kültür gezileri çerçevesinde de İstanbul’da: Topkapı Sarayı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve Ayasofya Camii’ni; Sakarya’da: Sapanca, Acarlar Longozu, Karasu, Geyve ve Taraklı’yı ve ayrıca Bursa’yı görme fırsatı elde ettiler. İki hafta süren eğitim-kültür programının sonunda SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun katılımıyla kapanış ve sertifika töreni düzenlendi. Prof. Köseoğlu burada yaptığı konuşmada Sakarya Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya verdikleri önemi anlattı. Sultan Kâbûs Üniversitesi öğrencilerini Sakarya Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı
duydukları memnuniyeti ifade etti. Törende söz alan Ummanlı öğrenciler de Sakarya Üniversitesinde ve Sakarya’da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını dile getirdi ve teşekkürlerini iletti.

Tören sonunda öğrencilere katılım sertifikaları SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu ve seminerleri veren öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.
Eğitim-Kültür Programının koordinesini gerçekleştiren SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, programa olan destekleri ve katkıları dolayısıyla Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne, Sakarya Büyükşehir, Serdivan ve Geyve Belediye Başkanlıklarına, SATSO’ya, MÜSİAD’a ve şahsi olarak katkıda bulunanlara teşekkür ettiklerini ifade etti.

Umman Sultan Kâbûs Üniversitesi öğrencileri iki hafta süren eğitim-kültür programın tamamlanmasının ardından 18 Ağustos Pazar günü ülkelerine döndü.


705 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.