Parçalı Bulutlu

On İki Üniversite işbirliğinde “Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı” Düzenlendi

21.05.2021

Sakarya Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı, Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı (International Conference on Interdisciplinary Applications of Artificial Intelligence – ICIDAAI) bugün başladı.

Konferansın açılışında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Yapay zekânın bu denli önem kazandığı, yapay zekâ tabanlı çalışmaların hızlandığı ve işlerin çok daha büyük ekonomik değer kazanması için adeta şart haline geldiği bir dönemde gerçekleştirilen “Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansına” üniversite olarak paydaş olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Konferansın alanla ilgili önemli bilgiler vermesi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Savaşan, “SAÜ hem konferanslar ve yaz okulları ile hem de üniversitemiz bünyesindeki merkezin ve akademisyenlerimizin çalışmaları ile alana ciddi katkı sunan üniversiteler arasındadır. Bundan üniversitem adına gurur duyuyorum” diyerek konuşmasına devam etti.

“Yapay Zekâ ve Süper Akıllı Toplum”

Savaşan, “Endüstri 4.0 son yılların en çok konuşulan teknolojik değişimidir. Yeni sanayi devrimi olarak nitelendirilen bu oluşum dünyayı temelden sarsacak değişiklikler içermektedir. Endüstri 4.0’ın temel bileşenlerinden birisi ise yapay zekadır. Bu sebeple, bu değişime hızla uyum sağlamak hayati önem taşımaktadır. Bu uyum sağlama süreci ise şüphesiz en başta biz yükseköğretim kurumları olan üniversiteler olmak üzere her seviyedeki eğitim kurumlarını kapsamaktadır.

Bir kaç yıldır da artık Toplum 5.0’ı konuşuyoruz. ‘‘Süper akıllı toplum’’ hedefiyle dijitalleşme ve yapay zekanın toplumsal yaşamdaki etkilerini önemseyen bu yeni yaklaşımda insanların makine ve robotlarla ilişkisini verimli biçimde sağlamak esastır. Büyüme ve kalkınmanın insan onurunu dikkate alarak gerçekleştirilmesi insan ve toplum refahı için hayati derecede önemlidir.

Toplum 5.0 bakış açısının dayanak noktası, teknolojik yenilikleri insan faydası doğrultusunda kullanmak ve insan merkezli bir toplum meydana getirmektir. Esasında bu bizim medeniyet anlayışımıza daha uygun bir yaklaşım. Keşke bu kavramsallaşmayı da Japonya yerine biz bilim dünyasına kazandırabilseydik. İnanıyorum ki Türkiye son yıllarda her alanda elde ettiği gelişmeleri akademide de elde edecek ve bu tür kavramsallaşmaları da medeniyet anlayışımıza uygun olarak insanlığın hizmetine sunacaktır” dedi.

Konferans üç gün boyunca on iki üniversitenin işbirliğinde devam edecek

21-23 Mayıs 2021 tarihleri arasında Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde; İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, UET Lahore Üniversitesi, Matej Bel Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Tlemcen Üniversitesi, Universite 8 Mai 1945 Guelma, IQRA National University, Bulgarian Academy of Science ve Lahore Leads Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı, konu ile ilgili sağlık, fen ve sosyal bilimler alanlarındaki çalışmaları bir araya getirecek.

Yapay zekânın son uygulama alanlarını ve yapay zekâ üzerine araştırma amaçlarını sunmak için tüm dünyadan akademisyenleri, araştırmacıları ve sektör uzmanlarını buluşturacak olan konferans kapsamında; “Sağlıkta Yapay Zekâ Uygulamaları”, “Sosyal Bilimler ve Yapay Zekâ Uygulamaları” ve “Üretim ve Servis Sistemlerinde Yapay Zekâ Uygulamaları” konu başlıklarında paneller düzenlenecek. Panellere ve oturumlara dinleyici olarak ücretsiz bir şekilde katılım sağlanabilecek.

Konferansta yapay zekâ alanındaki önde gelen araştırmacılardan Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Prof. Dr. Rashmi Gujrati, Dr. Ersan Şentürk, Prof. Dr. Tauseef A. Khan ve Prof. Dr. Aslıhan Özlem Polat Işık konuşmacı olarak yer alacak.

Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı’na ilişkin detaylı bilgiye icidaai.yalova.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

43.939 kez görüntülendi.