Uluslararası Öğrenci Merkezi’nden Özbekistan’daki Okullara Ziyaret

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi, Sakarya YÖS sınavını tanıtmak ve işbirliklerini artırmak amacıyla Özbekistan’ı ziyaret etti.

Uluslararası Öğrenci Merkezi’nden Özbekistan’daki Okullara Ziyaret
04.03.2020
1.947
A+
A-

SAÜ Uluslararası Öğrenci Merkezi, 19 Nisan 2020’de 18 ülke ve 24 merkezde yapılması planlanan Sakarya YÖS sınavını tanıtmak, nitelikli öğrencilere ulaşmak ve ilerleyen dönemlerdeki işbirliklerini artırmak amacıyla 10-15 Şubat 2020 tarihleri arasında Özbekistan’a ziyaret gerçekleştirdi.

Merkez tarafından, daha önce Balkan ülkeleri ziyaret edilmiş ve bu ülkelerdeki birçok öğrenciye ve kurum temsilcilerine Sakarya Üniversitesi’nin tanıtımı gerçekleştirilmişti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aslan’ın katıldığı ve Özbekistan’ın Taşkent ile Semerkant şehirlerini kapsayan ziyarette, liselerde üniversiteye hazırlanan öğrencilere Sakarya ve Sakarya Üniversitesi hakkında sunumlar yapılıp, kendilerinden gelen sorular cevaplandırıldı. Türkiye’ye yakından ilgi gösteren öğrencilere, Sakarya Üniversitesindeki bölümler, burs imkânları ve üniversiteyi tanıtıcı konular hakkında yapılan bilgilendirmeler yanında, okul yöneticileri ile başarılı öğrencilerin yönlendirilmesi için özel görüşmeler de gerçekleştirildi. Bu kapsamda en başarılı liselerin özellikle son sınıflarında okuyan öğrencilerine ulaşıldı. Aynı zamanda Sakarya YÖS sınavı hakkında da katılımcılar bilgilendirilerek, afişler ilgili okullara ve kuruluşlara bırakıldı.

Üniversitelerle fikir alışverişi

Eğitim-öğretim içerikli görüşmeler yanında, 19 Nisan 2020’de Özbekistan’da da yapılacak Sakarya YÖS sınavı için işbirliği imkânlarının tespiti amacıyla liseler dışındaki kurumlar da ziyaret edildi. Bu kapsamda Türkiye’nin Özbekistan Eğitim Müşaviri ve Azerbaycan Eğitim Müşavirleri ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunularak, Tashkent State Pedagogical University, Tashkent Textile and Light Industry Institute, Özbekistan’ın ilk üniversitesi olan Samarkand State University, Tashkent Institute of Irrigation and Agricultural Mechanization Engineers University yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye’nin Özbekistan Büyük Elçisi Mehmet Süreyya Er de ziyaret edilerek, ülkedeki eğitim yapısı ve etkin çalışma süreçleri hakkında bilgiler edinildi.

“Nitelikli öğrencileri SAÜ’ye bekliyoruz”

Özbekistan ziyaretini değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Uluslararası Öğrenci Merkezi bünyesinde daha önce Balkanlardaki öğrencilere ziyaretler yapıldığını ve büyük bir teveccühün bulunduğunu, aynı durumun Özbekistan’da da söz konusu olduğunu belirtti. Tonguç, ayrıca Özbekistan’dan kaliteli öğrencilerin Sakarya YÖS sınavına girerek Sakarya Üniversitesine gelmelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Merkez Müdürü Dr. Hakan Aslan da yaptıkları ziyareti değerlendirerek, “Özbekistan’daki başarılı liseleri ziyaret etmek, önde gelen üniversitelerin yöneticileri ile görüşmek ve ülkemizin diplomatik temsilcileri ile istişarelerde bulunmak bizler için oldukça faydalı oldu. Türkiye’ye ve Üniversitemize olan ilgili çok yüksek. Eminim bu ilgi, 19 Nisan’da yapılacak olan Sakarya YÖS sınavımıza da yansıyacaktır. Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecinde merkezimize düşen görevleri bundan sonra da farklı coğrafyalardaki kaliteli öğrencilere ulaşarak ve onların üniversitemize katkı sunmalarını sağlayarak yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

04-03-2020 / ST


1.947 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.