Uluslararası Öğrenci Merkezinden Balkanlardaki Liselere Ziyaret

Uluslararası Öğrenci Merkezinden Balkanlardaki Liselere Ziyaret
10.12.2019
1.443
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi, nitelikli öğrencilere ulaşılması ve ilerleyen dönemlerdeki iş birliklerini artırmak amacıyla 17-24 Kasım tarihleri arasında Balkan Ülkelerinden Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Yunanistan’a (Batı Trakya Bölgesi) ziyaret gerçekleştirdi.

Merkez tarafından Nisan 2019’da Balkanlara yönelik ziyaretlerin ilk aşaması olarak Sırbistan (Sancak Bölgesi), Karadağ ve Bosna Hersek ziyaret edilmişti. Böylece Sakarya Üniversitesinin tanıtımı tüm Balkan ülkelerine yapılırken, ziyaretlere Rektör yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aslan ve Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Mücahit Özdemir katıldı.

SAÜ tanıtıldı

Ziyaretlerde liselerde öğrenci ve öğretmenlere Sakarya ve Sakarya Üniversitesi hakkında sunumlar yapılıp, kendilerinden gelen sorular cevaplandırıldı. Türkiye’ye yakından ilgi gösteren öğrencilere Sakarya Üniversitesindeki bölümler, burs imkânları ve üniversiteyi tanıtıcı konular hakkında yapılan bilgilendirmeler yanında, okul yöneticileri ile başarılı öğrencilerin yönlendirilmesi için özel görüşmeler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilgili ülkelerin en başarılı liselerinin özellikle son sınıflarında okuyan öğrencilerine ulaşıldı.

Eğitim-öğretim içerikli görüşmeler yanında, ileride önümüzdeki dönem ilk kez yapılması planlanan Sakarya YÖS sınavı için iş birliği imkânlarının tespiti ve ilgili ülkeler hakkında bilgi edinmek amacıyla Türkiye’nin diplomatik temsilcileri, Maarif Okulları (Tetova, Prizren, Piriştine) ve diğer kuruluşlar ziyaret edildi. Bu kapsamda Arnavutluk (Tiran) Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Eğitim Müşavirliği (Tiran), Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) Tiran Ofisi, Gümülcine Başkonsolosluğu, İskeçe Seçilmiş Müftülüğü, Gümülcine Türk Gençler Birliği, İskeçe Türk Birliği yöneticileri ile resmi görüşmelerde bulunuldu.

“Verimli geçti”

Sakarya Üniversitesine yönelik hem öğrencilerde hem de okul yöneticilerinde büyük bir teveccühün olduğu bu ziyareti değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, “Uluslararası Öğrenci Merkezi bünyesinde Balkanlara yapılan bu ziyaret, üniversitemizin binden fazla öğrenciye tanıtımının yapılması ve planladığımız Sakarya YÖS için altyapının sağlanması adına oldukça verimli geçti” dedi.

“Nitelikli öğrenciler çekeceğiz”

Merkez Müdürü Hakan Aslan da yaptıkları ziyareti değerlendirerek, “Oldukça kaliteli öğrencilerle ve onların kıymetli yöneticileriyle yakından tanışma ve üniversitemizi tanıtma fırsatımız oldu. Üniversitemize değer katacak birçok öğrenciyi tanıdık ve onların sorularını cevaplandırdık. Bu sene Balkan ülkelerinden çok sayıda başvuru alacağımızı ve nitelikli öğrencileri çekeceğimizi düşünüyorum. Bununla birlikte şu an hazırlıklarını sürdürdüğümüz ve önümüzdeki yılın başında sınav takvimini duyuracağımız Sakarya YÖS’ün de Balkanlarda nerede yapılabileceğine yönelik oldukça faydalı tespitlerimiz oldu. Bu anlamda Balkanlara çok daha aşina olduğumuzu ve buradan elde ettiğimiz tecrübenin diğer ülkelere yönelik kıymetli bir katkı sağladığını söyleyebilirim” diye konuştu.

10-12-2019 / ST


1.443 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.