Uluslararası Ofisimiz Türkiye Ulusal Ajansını Ziyaret Etti

Uluslararası Ofisimiz Türkiye Ulusal Ajansını Ziyaret Etti
16.11.2022
976
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Uluslararası Ofis Heyeti uluslararasılaşma stratejilerine ilişkin yürütülen faaliyetleri değerlendirmek için Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı’yı ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar ve Uluslararası Öğrenci Merkezi Koordinatörü Yunus Emre Turan’ın katıldığı ziyarette Sakarya Üniversitesi’nde Uluslararası Ofisin yeni yapılanması, uluslararasılaşma politikası ve hedefleri konuşuldu.

Eğitim, gençlik ve spor alanlarında Erasmus+ Programı ile ilgili kritik konuların ele alındığı ziyarette üniversitemizin stratejik amaçları ve planladığı eylemler hakkında fikir alışverişi yapıldı. Ziyarette,  üniversitemizin hak kazandığı hibe destekleri ve eğitim hareketlilikleri hakkında da konuşuldu. Üniversitemizin 6 Erasmus KA 171 ve 3 Erasmus KA 130 projesi Ulusal Ajans tarafından 2022 yılı itibarıyla Erasmus+ yükseköğretimde bireylerin hareketliliği program ülkeleri ve ortak ülkeler öğrenci ve personel hareketliliği kapsamında hibe desteğine hak kazandı.

2002 yılından beri faaliyet gösteren Türkiye Ulusal Ajansı; AB Eğitim ve Gençlik programlarının tanıtımını yapmak, proje ortaklıklarını koordine etmek, yararlanıcılara danışmanlık hizmeti vermek gibi görevleri yerine getirerek, Hayat Boyu Öğrenme, Gençlik ve Eğitim Programları ile Erasmus+ Programını yürütüyor.


976 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.