Uluslararası İşgücü Piyasası e-Haritası Hazırlandı

Uluslararası İşgücü Piyasası e-Haritası Hazırlandı
02.07.2020
1.950
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM), Uluslararası İşgücü Piyasası e-Haritası çalışmasını tamamladı.

E-harita; ILO’nun ‘Dünya İstihdam ve Sosyal Görünüm: Eğilimler 2020” Raporu doğrultusunda Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü yüksek lisans öğrencileri tarafından “Uluslararası İşgücü Piyasası Analizi” dersi kapsamında hazırlandı.

Oluşturulan dünya haritası üzerinde herhangi bir ülkenin üzerine tıklandığında ilgili ülkenin işgücü piyasası verileri görülebiliyor. ILOSTAT ve FXEMPIRE verilerinden yararlanılarak oluşturulan harita, dünya genelinde demografik, ekonomik ve işgücü piyasaları hakkında bilgiler sunuyor.

E-harita, dünya genelinde ülkelere ait nüfus, aktif nüfus, işgücü, işgücüne dâhil olmayanlar, istihdam ve işsiz sayıları, istihdam ve işsizlik oranları, işgücüne katılım oranı, NEET, kayıt dışı istihdam oranı, genç işsizlik oranı ve eksik istihdam oranı gibi verileri toplam, kadın ve erkek seviyesinde görüntülemeye izin veriyor. Aynı zamanda ülkelerin başkenti, resmi dili, sloganı, GSYİH’si ve dünya içerisindeki sıralaması gibi bilgiler de sunuluyor.

Ülkeler hakkında farklı düzeyde işgücü piyasası bilgilerine kolayca erişilebilen “Uluslararası İşgücü Piyasası e-Haritası”na sesam.sakarya.edu.tr sayfasından ulaşılabilir.

Uluslararası İşgücü Piyasası e-Harita Çalışma Ekibi; Prof. Dr. M. Çağlar Özdemir, Afrika Bölgesi: Şeyma Acar / Erkan Yağız, Amerika Bölgesi: Ercan Turcihan / Hande Sena Ekinci, Arap Devletleri Bölgesi: Sinan Balta / Mizgin Durak, Asya ve Pasifik Bölgesi: Gürcan Evren Pazvant / Gülşah Tur, Avrupa ve Merkez Asya: Betül Aydın / Alper Şahin’den oluşuyor.

02-07-2020/SESAM
1.950 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.