Uluslararası Doğu Avrupa Araştırmaları Kongresi

Uluslararası Doğu Avrupa Araştırmaları Kongresi
30.05.2023
1.722
A+
A-

Uluslararası Doğu Avrupa Çalışmaları Kongresi (CIEES), Sakarya Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, PIEES, Türk Tarih Kurumu ve Sinop Üniversitesi iş birliğiyle 4-6 Mayıs 2023 tarihlerinde Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

CIEES 2023’te sempozyumun bu yıl için belirlenen “Doğu Avrupa’da Kent ve Uygarlık” ana temasına uygun olan 115 bildiri programda yer aldı.  Sempozyumun açılış konuşmalarını Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve PIEES kurucu üyesi Prof. Dr. Nuri Kavak yaptı. Protokol konuşmalarında Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve Sinop Vali Vekili Ali Osman Bulat konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mualla Uydu Yücel’in başkanlığını yaptığı açılış oturumunda Türkiyat Araştırmaları ve Uygulamaları Merkez Müdürü Prof. Dr. Yücel Öztürk, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Giray Saynur Derman, Prof. Dr. Orhan Kılıç ve Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu birer tebliğ sundu. Daha sonra üç ayrı salonda yapılan yirmi iki oturum ve değerlendirme oturumu ile sempozyum sonlandı.


1.722 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.