Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı

Uluslararası Danışma Kurulu Toplandı
28.03.2022
1.278
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Uluslararası Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Online olarak yapılan toplantıda; SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Kalite ve Akreditasyon Kurulu temsilcileri, Cezayir, Endonezya, Fas, Filistin, Katar, Lübnan, Malezya, Tunus, Umman ve Ürdün’den akademisyenler yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine katılımcıları selamlayarak başladı.1992’de kurulan ve Türkiye’de öğrenci tercihlerinde ön sıralarda yer alan bir fakülte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Bostancı, uluslararası faaliyetlere büyük önem verdiklerini, öğrencilerinin yurt dışındaki çok sayıda üniversiteye değişim programları kapsamında gidebildiği, yurt dışından faklı üniversite ve kuruluşlarla birçok uluslararası sempozyum ve çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi. Uluslararası akreditasyona başvurduklarını ve saha ziyareti aşamasını geçtiklerini ifade eden Prof. Dr. Bostancı, Uluslararası Danışma Kurulunun kalite çalışmalarına ve uluslararasılaşma stratejilerine olumlu katkılar yapacağına inandığı söyleyerek kurulda yer alan akademisyenlere teşekkür etti.

İlahiyat Fakültesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından kurul üyeleri ve İlahiyat Fakültesi idarecileri kendilerini tanıttı.

Toplantıda, İlahiyat Fakültesinin uluslararası faaliyetlerini geliştirmesi, ortak programlar ve ortak araştırma birimleri kurulma imkanları ve kalite çalışmaları müzakere edildi. Kurul üyeleri bu konular çerçevesinde görüş ve tavsiyelerini ifade etti.

 


1.278 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.