Uluslarararası Tâbiîn Sempozyumu Başlıyor

Uluslarararası Tâbiîn Sempozyumu Başlıyor
04.05.2023
2.139
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) tarafından düzenlenen “Tâbiîn Kimliği ve İslâmî İlimlerin Tesisi” alt başlıklı 1. Uluslararası İslâmî İlimlerin Kurucu Nesli Tâbiîn Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek.

Sempozyuma Türkiye, Fas, Irak, Mısır, Tunus, Umman ve Ürdün’den elliye yakın akademisyen tebliğ ve müzakereleriyle katılacak.

Protokol konuşmalarının yer aldığı açılış oturumunun ardından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Kutlay tarafından “Tâbiînin İslam Toplumlarındaki Yeri” konulu açılış konferansı verilecek. Sempozyumda Tâbiîn Kimliği ve Tabakaları, Tâbiîn Bilgisinin Tespiti ve İslami İlimlerin Tesisi, Tâbiîn ve İslami İlimler (Hadis-Siyer), Tâbiîn ve İslami İlimler (Fıkıh), Tâbiîn ve İslami İlimler (Kıraat ve Tefsir), Tâbiîn ve Siyaset başlıklarını taşıyan altı oturumda 12 tebliğ sunulacak ve müzakere edilecek. Sempozyum değerlendirme oturumu ile sona erecek.

Sempozyum 6 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda başlayacak ve iki gün sürecek.

Sempozyum programı için TIKLAYINIZ.


2.139 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.