Kuvvetli Sağanak

ÜAK Toplantısı Rektör Savaşan Başkanlığında Yapıldı

21.01.2021

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan başkanlığında 251. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı gerçekleşti.

Aynı zamanda Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığını da yürüten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı, Rektör Savaşan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Üniversite rektörleri ile her üniversite senatosunun o üniversiteden dört yıl için seçeceği bir profesörden oluşan kurul üyelerinin katıldığı toplantı, 250 sayılı toplantıda alınan kararların onaylanmasıyla devam etti.

Toplantıda YÖK’e, yönetim kuruluna ve doçentlik komisyonuna üye seçimi, yurtdışında alınan doktora, sanatta yeterlik, doçentlik, profesörlük unvanlarının değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında değişiklik önergesinin görüşülmesi, doçentlik başvurularında istenen yabancı dil puan şartının görüşülmesi, doçentlik yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair önerilerin görüşülmesi gibi gündem maddeleri ele alındı.

61.564 kez görüntülendi.