TÜRKMER’den Ömer Seyfettin Öykü Yarışması

TÜRKMER’den Ömer Seyfettin Öykü Yarışması
24.06.2020
3.928
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜRKMER), Türk edebiyatının zirve isimlerinden Ömer Seyfettin’in ölümünün 100’üncü yıldönümü anısına bir öykü yarışması düzenliyor.

Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören tüm programlardaki öğrencilerin katılımına açık olan yarışmanın ana teması “Türk Dünyası, vatan sevgisi ve milli değerlerimiz” olarak belirlendi. Yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Prof. Dr. Ozan Yılmaz, Doç. Dr. Gülsemin Hazer, Doç. Dr. Paki Küçüker ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Ürkmez’den oluşuyor.

Öykü yarışması kapsamında jüri tarafından değerlendirilecek eserlerde millî ve manevi değerleri oluşturan vatan, toprak, bayrak, millet, dil, tarih gibi unsurları vurgulayan konuların ele alınması bekleniyor. Yarışmanın ödülleri birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL, üçüncüye 500 TL olarak belirlendi. Yarışmada değerlendirme sıralamasında üçüncüden sonraki beş adaya ise mansiyon ödülü olarak “Türk Edebiyatı Klasikleri Kitap Seti” hediye edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin 1 Eylül 2020 tarihine kadar, eserlerini “www.turkmer.sakarya.edu.tr” adresinde ilan edilen şartnameye uygun biçimde göndermeleri bekleniyor. Jürinin değerlendirme sürecinin ardından ilan edilecek tarihte yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri TÜRKMER yönetim kurulu tarafından takdim edilecek.

Yarışmaya başvuru koşulları ve şartnameye www.turkmer.sakarya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

24-06-2020 / ST


3.928 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.