Türkiye’nin İlk Felsefe Öğrencileri Çalıştayı

Türkiye’nin İlk Felsefe Öğrencileri Çalıştayı
30.11.2011
831
A+
A-

Türkiye’nin ilk Felsefe Öğrencileri Çalıştayı Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 1. Türkiye Felsefe Öğrencileri Çalıştayı, 28 Ekim Cuma günü Fen-Edebiyat Fakültesi Eyüp Sabri Türker Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ülke genelinde bir ilk olan çalıştayda Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen toplam 35 öğrenci yer aldı.

Çalıştayın ilk oturumunda SAÜ öğrencisi Hamim Bayrami başkanlığında “Türkiye’de Felsefe Eğitimi Ve Felsefe Öğrencilerinin Sorunları” ele alındı. Öğrencilerin felsefeden ve felsefe eğitiminden beklentileri, felsefe eğitiminin imkânı, bölümlerde ‘felsefe yapmanın olanağı gibi konular tartışılarak çözüm önerileri değerlendirildi.

İlk oturumun ardından katılımcılar öğle yemeğinde Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.İlyas Öztürk ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nejdet Ertuğ ile buluştu.

Çalıştayın “Türkiye’de Felsefe” başlıklı 2. oturumuna Muğla Üniversitesi’nden Elif Özke başkanlık yaptı. Bu oturumda katılımcıların Türkiye’de felsefenin varlığı, toplumun felsefeye ve felsefeciye bakışı, ülkemizdeki felsefe çevirileri ve akademik çalışmalar gibi konular tartışılarak katılımcıların düşüncelerine yer verildi.

SAÜ öğrencisi Burhaneddin Kanlıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayın son oturumunun başlığı “12. Türkiye Felsefe Öğrencileri Birliği Kongresi Konularının Sunumu” oldu.

Çalıştay, Türkiye Felsefe Öğrencileri Birliği (TÜFÖB) Temsilciler Toplantısı ile sona erdi. Çalıştay sonucu hazırlanan bildiriler Yüksek Öğretim Kurumu’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek.

29/11/2011 – Haber Merkezi

 
831 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.