Türkiye’de Eğitimin Yükselen Yıldızı: Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Türkiye’de Eğitimin Yükselen Yıldızı: Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi
08.07.2015
2.803
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuarı tarafından yapılan sıralamada SAÜ’nün 2’nciliğe yükselmesini büyük başarı olarak değerlendirdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuarı tarafından yapılan sıralamada 2013 yılındaki değerlendirmede Türkiye’deki 91 Eğitim Fakültesi arasından 3’üncü Eğitim Fakültesi olduklarını hatırlatan Prof. Dr. Firdevs Karahan, “Aynı kuruluş tarafından 2015’te yapılan sıralamada 2’nciliğe yükselmemiz tesadüfî değildir. URAP Laboratuarı, bu sonuç ile Sakarya Üniversitesi’nin eğitim alanındaki başarısını bir kez daha göz önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

Kaliteli eğitim SAÜ’yü öne çıkarıyor

Sakarya Üniversitesi’nin verdiği kaliteli eğitimle kurulduktan kısa bir süre sonra Türkiye’nin köklü ve saygınlığı olan üniversiteler arasında yerini aldığını belirten Prof. Dr. Karahan, bu kaliteli eğitimde öne çıkan alanlardan birisinin de eğitim ve Eğitim Fakültesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karahan, bu durumun tarafsız değerlendirme araştırması yapan kuruluşlar tarafından da öne çıkarıldığına vurgu yaparak, Türkiye’deki üniversitelerin kendi içinde ve dünya üniversiteleri arasında alanlara göre sıralamasını yapan tarafsız bir kuruluş olan ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuarı’nın yaptığı sıralamaların da bu konuda örnek olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Karahan, “Söz konusu sıralamada bir önceki değerlendirmede önümüzde, en köklü ve ilk eğitim fakültelerinden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile ODTÜ Eğitim Fakültesi var iken, 2015’teki son değerlendirmede ise sadece ODTÜ Eğitim Fakültesi vardır. Bu başarımızda şüphesiz ki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas önderliğinde üniversitemizin vizyon ve misyon hedeflerinin katkısı büyüktür” diye konuştu.

Genç bir kadroya sahibiz

1997 yılında kurulan SAÜ Eğitim Fakültesi’nin Türkiye’deki diğer eğitim fakültelerine göre genç ve yeni bir fakülte olduğunu, eğitim kadrosu olarak da genç bir kadroya sahip olduklarını anlatan Prof. Dr. Karahan, “Elbette bu başarımız bu genç meslektaşlarımın eseridir. Akademik kadromuz, Türkiye’nin en genç kadrosuna sahip olmasının yanında, Türkiye’deki eğitim fakülteleri arasında alanında doktora ve doçentliklerini almış en zengin bir kadrolarından birine sahiptir. Dolayısıyla, bu genç meslektaşlarımın alanlarında yaptıkları ulusal ve uluslararası çalışmalar bizi ikinciliğe yükseltmiştir” şeklinde konuştu.

Başarının mimarı yapılan faaliyetler

Eğitim Fakültesi olarak üniversite adına pek çok bilimsel faaliyette de bulunduklarını ve projeler ürettiklerini aktaran Prof. Dr. Karahan, şöyle devam etti: “Dünyaya Türkçe sloganıyla Türkçenin dünya dili olması yolunda yurtdışındaki eğitmenlerimize düzenli olarak seminerler vermekteyiz. İki yıl önce İngiltere’de başladığımız bu seminerlere geçen yıl Hollanda ile devam ettik ve diğer ülkelerde de devamı gelecek. Fakültemiz öğretim elemanlarınca organize edilen uluslararası sempozyumlara aynı şekilde yurt içinden ve yurtdışından ilgi bir hayli fazla. Bu yıl Atina’da yapılan ERPA (Educational Researches and Publications Association) kongresine yurt içinden ve yurt dışından 400’ün üzerinde akademisyen katıldı. Aynı şekilde alanında bir ilk olan ICOTFL ( International Congress of Teaching Turkish as a Foreign Language – Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi) bu yıl Belçika Ghent Üniversitesi’nde yapıldı. Bu çalışmaların hepsi, genç meslektaşlarımın özverili çalışmaları ile oluşmakta ve ortaya da böyle bir başarının çıkması tesadüfî olamaz.

Hendek Kaymakamlığı ile ortak olarak Hendek BAM (Bağımlı Araştırma Merkezi) aracılığıyla madde bağımlılığı ve sentetik uyuşturucuların tehlikeleri hakkında tüm vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirmeler yapıyoruz.

Fakültemizden mezun olanların KPSS’de atanma oranları diğer fakültelere göre daha yüksektir. Örneğin, İngilizce öğretmenliği bölümü, atanma oranı ve KPSS başarı sıralamasında 4. olmuştur.

Üniversitemizin eğitim alanındaki üst üste gösterdiği bu başarılar, Rektörümüzün öncülüğünde genç meslektaşlarımın azimli ve özverili çalışmaları ile ve de öğrencilerimizden aldığı ilham ile ortaya çıkan başarıdır.”

08/07/2015 – ST
2.803 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.