Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi

Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi
29.08.2018
1.213
A+
A-

Sakarya Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi” 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Öğrencileri, genç profesyonelleri, akademi ile endüstriyi bir araya getiren, IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nın en kapsamlı toplantısı olan ve farklı etkinlikler aracılığıyla mühendislik duygusu ile yeteneklerini geliştirmek ve teşvik etmek amacı güden IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi, 45 farklı üniversiteden yaklaşık 200 mühendislik öğrencisinin katılımıyla Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında bilgi alışverişi ve network ağı için çeşitli sosyal aktivitelere yer verilmeye çalışılarak kongre sonunda katılımcıların sosyal ve teknik anlamda kazanım elde etmeleri amaçlandı. IEEE Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi’nde yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlik, proje, toplantı, yarışma vb. değerlendirmeleri yapılarak IEEE Türkiye tüm komite temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi.

Katılımcıların teknik kazanım elde etmeleri adına ADASU HES ile SASKİ İçme Suyu Arıtma Tesislerine teknik gezi düzenlendi ve ABB Elektrik tarafından Solar Inverter eğitimi verildi. Kongre kapsamında IEEE Türkiye Şubesi adına IEEE Sakarya Üniversitesi Öğrenci Kolu organizatörlüğünde Türkiye’nin üstün nitelikli lisans bitirme çalışmalarının belirlenmesi için IEEE Türkiye Lisans Bitirme Projesi Yarışma ve Sergisi’nin bu yıl 2.’cisi düzenlenerek en iyi 3 projeye ödül verildi.

IEEE Nijerya Şubesi Başkan Yardımcısı ve IEEE SIGHT Başkanı Oyewole John Funso-Adebayo tarafından “IEEE SIGHT” tanıtıldı.

IEEE Industry Applications Society temsilcisi ve yine IEEE Global’in görevlendirdiği Aristotelis Farmakis tarafından IEEE IAS Chapters & Membership sunumu yapılarak IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nda IEEE IAS kurulması teşvik edildi.

Etkinlik kapsamında açılan stand sayesinde IEEE IAS’ın olanakları, öğrencilere ve kollara katabilecekleri hakkında sorulan sorular cevaplandırıldı.

29.08.2019 – YC


1.213 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.