Türkiye (06.11.2012) : Nesil ve Tuar Hollanda’da Yarışacak

06.11.2012

Sakarya Üniversitesi Enerji Teknolojileri Takımı tarafından üretilecek olan hidrojen yakıtlı NESİL ve TUAR adlı araçlar Hollanda’da düzenlenecek olan Shell Eco Marathon’da 25 ülkeden 200’den fazla takım arasında en verimli araç olmak için yarışacak. Shell EcoMarathon, 1519 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenecek. Tamamı Sakarya Üniversitesi lisans öğrencileri tarafından oluşan 25 kişilik takım, ülkemizi podyumda duyurabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bir yıl boyunca toplanan veriler ve yapılan analiz çalışmaları sonucunda, verim üzerine kurulu bu yarışta, hızını saatte 25- 35 kilometre civarında tutacak olan araçlar ile 1 litre benzine eş değer hidrojen ile 600 km yol katedilmesi planlanıyor. Araçlarının üretim ve araştırma maliyetleri 150 bin TL olan ekip üyeleri, malzeme ve maddi destek konusunda sponsorluk desteği bekliyor.

Türkiye Gazetesi – 06 Kasım 2012