Turizm’de Kadının İş Gücüne Katılımı Konuşuldu

Turizm’de Kadının İş Gücüne Katılımı Konuşuldu
29.03.2022
1.047
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Muhasebe ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUFAM) tarafından “Turizm Ve Kadının İş Gücüne Katılımı: Küresel Veriler Işığında Covid Sonrası Dönem İçin Beklentiler” konulu çevrim içi seminer düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Doç. Dr. Elmas Yaldız Hanedar moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Ege Üniversitesi Doç. Dr. Burcu Türkcan konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Türkcan yaptığı sunumda Covid sonrası ve öncesi dönemde kadının turizm sektöründeki yerinden bahsetti.

Turizm sektörünün ülkelere ağırlıklı olarak döviz getirisi sağlaması nedeniyle Turizm Yanlı Büyüme Hipotezinin geliştiğini ifade eden Doç. Dr. Burcu Türkcan, “Bu hipotezi savunan Türkiye gibi ülkelere göre, turizm sektörü ekonomik büyümenin temel unsurlarından biri” dedi.

Sunumunun devamında pandeminin turizmde kadın iş gücü için cinsiyet temelli değişikliklere yol açtığına değinen Doç. Dr. Türkcan, “Özellikle çocuklu olan kadınlar bu dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadı. İnanılmaz kaotik bir ortam vardı. Kadınlar bu kaotik zamanda hem çalışmaya hem de çocuklarına ve evlerine bakmak zorundan kaldı. Bu da onların iş saatlerinden vazgeçmesine yol açtı” ifadelerini kullandı.

Covid sonrası dönem için beklentilerden bahsederken pandemide yüz yirmi milyon işçinin tehlikeye girdiğini söyleyen Doç. Dr. Burcu Türkcan, “Kadınların bu sektörde iş kayıpları yine erkeklerden daha yüksek. Ama yine de yapılan çalışmalar turizm gelirlerinin kadın iş gücünün arttırdığını gösteriyor” diyerek kadının turizm sektörü dışında başka iş alanlarında daha çok bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Seminer, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber: Buse Sıla Senemcan
1.047 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.