TÜBİTAK 1071 Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

TÜBİTAK 1071 Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
17.11.2023
756
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından ”TÜBİTAK 1071 Destekleri ve DAAD İş Birliği” isimli bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı tarafından TÜBİTAK 1071 Destekleri ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) İş Birliği konuları üzerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. SAÜ Mühendislik Fakültesi M3 Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Uzmanı Şule Nur Sarper konuşmacı olarak katıldı.

TÜBİTAK – 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İş Birliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hakkında araştırmacılara bilgiler veren Şule Nur Sarper, 2023 yılında 9 yeni anlaşma imzalanarak Uluslararası Bilimsel ve Teknolojik İşbirlikleri kapsamında 69 ülke 102 farklı kuruluşla ikili iş birliğinin bulunduğunu söyledi. Sarper ayrıca 2023 yılı Kasım ayı itibari ile 26’sı iki; 20’si de çok taraflı olmak üzere 46 uluslararası iş birliği çağrısının yayımlandığını belirtti.

İkili iş birlikleri kapsamında açılan çağrılarda “Araştırma”,  “Ar-Ge ve Yenilik” konularında proje desteği sağlandığını ifade eden Sarper, projelere başvuru, başvuru esnasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ve değerlendirme konuları üzerine katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Toplantı, soru-cevap kısmının ardından TÜBİTAK Uluslararası İş Birliği Uzmanı Şule Nur Sarper’e teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.


756 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.