TÜBİTAK 1002 Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

17.11.2023

TÜBİTAK destekleri kapsamında sağlanan 1002 – A Hızlı Destek Modülü ve 1002 – B Acil Destek Modülü’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı, üniversitemizin araştırmacıları ve akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Üniversitemizin ‘Araştırma Üniversitesi’ olma hedefi doğrultusunda önemli çalışmalar sürdüren Araştırma Dekanlığı (ARDEK), TÜBİTAK 1002 Destek Modülü bilgilendirme toplantısı, Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Farklı akademik düzeylerden ve birimlerden gelen araştırmacıların ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, hibe desteklerine ilişkin teknik ve idari detayların yanı sıra, özellikle bütçe yönetimi konusunda araştırmacıların soruları cevaplandırıldı. Araştırma Dekanlığı uzmanları tarafından program başlıklarına ilişkin genel bilgilendirmenin yapılmasının ardından, başvuru formu üzerinden amaç ve hedefler, özgün değer, yöntem, iş paketleri, risk yönetimi, yaygın etki, bütçe yönetimi ve veri yönetim planı gibi hususlar araştırmacılarla paylaşıldı. Toplantıda, bütçe yönetiminin önemine dikkat çekilirken, araştırmacıların gerçekleştirecekleri saha ve organizasyon süreçlerinde harcama kalemlerine ilişkin gerekçelerin açıkça belirtmeleri de vurgulandı.

Etkinliğin tamamı için tıklayınız: