TOJET’in Büyük Başarısı

TOJET’in Büyük Başarısı
20.07.2012
795
A+
A-

Genel editörlüğünü Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin İşman’ın yürüttüğü TOJET Dergisi etkisini arttırmaya devam ediyor.

Genel editörlüğünü SAÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Eğitim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aytekin İşman’ın yürüttüğü TOJET (Turkish Online Journal of Educational Technology) Dergisi her geçen gün etkisini daha da arttırmaya devam ediyor.

Thomson Reuters tarafından yayımlanan ve bilimsel yayın yapan dergilerin ve bilim insanlarının ürettikleri yayınların kalitesini ölçen Journal Cititation Report’da TOJET, 206 dergi arasından 0,956 etki faktörü ile 69. olarak büyük bir başarıya imza attı. Özellikle eğitim teknolojileri alanında birçok derginin etki faktörünün düşmesine rağmen TOJET’in etki faktörünün yükselmesi TOJET’e her geçen gün artan ilginin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. TOJET aynı zamanda Immediacy Index (Doğrudanlık/Dolaysızlık İndeksi)’te de 206 dergi arasından 49. olarak başka bir başarıya daha imza attı.

2002 yılında kurulan TOJET ( Turkish Online Journal of Educational Technology) , 2008 yılından bu yana SSCI, ERIC gibi veri tabanlarında yer almakta ve eğitim teknolojileri alanında dünyanın birçok ülkesinden yazarının makalelerini yayımlamaktadır.

Etki faktörü (Impact Factor) bilimsel dergilerin değerlendirilmesini ve bilimsel araştırmalar üzerine etkilerini gösteren rakamlardır. Yüksek etki faktörüne sahip dergilen bilim dünyasının saygın ve bilinen dergileridir ve bu dergilerde yayınlanan makaleler yazarları için yüksek başarı kanıtıdır.

20/07/2012 – Haber Merkezi

Prof. Dr. Aytekin İşman

 

 

 

 

 

 

 

 
795 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.