‘Tıpta Yapay Zekâ Kullanımı’ Semineri Düzenlendi

06.05.2021

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi arasında ortaklaşa bir çevrim içi seminer düzenlendi. Seminerde Yapay Zekâ uygulamalarının sağlık uygulamalarıyla birleştirilmesi ve karar destek sistemlerinin büyük veri (big data) ile birleştirilmesi konuları konuşuldu. Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cüneyt Bayılmış, Doç. Dr. Devrim Akgün ve Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Arı sunuları ile toplantıya katıldılar.

Toplantıda büyük verinin nasıl kullanılacağı, elde edilen verilerden nasıl karar destek sistemleri oluşturulabileceği, görüntüye ait verilerin nasıl işleneceği, bu sistemlerin kullanılmasıyla geliştirilen başarılı proje örnekleri tanıtıldı.

Çevrim içi olarak 75 kişinin katıldığı toplantıda bilgilendirmenin yanında olası proje örnekleri tartışıldı. Programın sonunda katılımcıların soru ve görüşleri alınarak ortak projeler yapılması niyetleri ile toplantı bitirildi.

15.256 kez görüntülendi.