Tıp Fakültesi’nde Görev Değişimi

29.05.2012
1.281
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Ramazan Akdemir görevine başladı.

Prof. Dr. Akdemir, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 10.05.2012 tarihli toplantısında alınan kararla Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanmıştı.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in Özgeçmişi

Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’den 1995 yılında mezun oldu.  2001 yılında Koşuyolu Kalp-Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlığını alan Akdemir, aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Yrd. Doç. Dr. kadrosuna atandı.

2005 yılında Kardiyoloji doçenti olan Akdemir, Sağlık Bakanlığı Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefliğine atandı. Ankara’da 24 saat primer PTCA uygulamasının yaygınlaşmasına katkı sağladı. 2008 yılında Ankara’da yılın hekimi ödülüne layık görüldü.

2009 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kurucu baştabip olarak atanan Prof. Akdemir, bu hastaneni 8 ay için tam donanımlı, tüm personeliyle ve tüm birimleriyle çalışır bir hastane haline gelmesinde görev aldı. Doğu Karadeniz bölgesinde ilk kez ASD kapama, VSD kapama, PDA kapama, mitral balon ve biventrikül pil uygulamalarını yaptı. Kurucu baştabiplik görevini tamamlayarak Ankara Dışkapı Yıldırm Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki klinik şefliği görevine geri döndü. Verdiği başarılı hizmetlerden dolayı dönemin Trabzon Valisi tarafından takdirnameyle ödüllendirildi.

25 Kasım 2010 tarihinde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD da profesörlüğe atandı.

2001 yılından bu yana esas olarak girişimsel kardiyoloji, Doğumsal Kalp Hastalıkları, Periferik Damar Hastalıkları ve Karotis Arter Darlıkları tedavileriyle  ilgilenen Prof. Dr. Akdemir, erişkin konjenital kalp hastalıkları, Aort Koarktasyonu stent uygulamaları, Karotis Arter Darlıklarında Stent uygulamaları, periferik vasküler girişimler ve FFR gibi alanlarda ileri düzeyde deneyimlidir. Türk Kardiyoloji Derneği Periferik Çalışma gurubu yönetim kurulu üyesidir. Türk Kardiyoloji Derneği adına Türk Tabipler Birliği mezuniyet sonrası eğitim çalıştayında temsilcilik görevini yürütmektedir.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Medline, sci, sci-expended ve benzeri atıflarda taranan dergilerde basılmış 126 yurtdışı yayını, bu yayınlara yapılmış 500 ü geçen atıf, 32 adet ulusal dergilerde basılmış yayını, uluslararası bilimsel kongrelerde sunulmuş 54 adet ve ulusal kongrelerde sunulmuş 75 bildirisi mevcuttur. 5 yurtdışı, 4 yurtiçi dergide hakemlik ve danışmanlık yapmaktadır.

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından, 2006 yılında,  Ekokardiyografi alanında yayımlanmış en iyi bilimsel  araştırmalara  verilen “TKD Siemens Yayın Ödülü” verildi.

Ramazan Akdemir, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

29/05/2012 – YC
1.281 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.