Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Antibiyotik Uyarısı

Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Antibiyotik Uyarısı
23.11.2012
790
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, AKM önüne açtıkları stantla, bilinçli antibiyotik kullanımı konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Çalışma Grubu’ Antibiyotik kullanımı konusunda halkı bilgilendirdi. 18 Kasım ‘Antibiyotik Farkındalık Günü’ kapsamında düzenlenen etkinlik Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleştirildi.

SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri AKM önüne kurdukları stantla vatandaşlara Antibiyotiklerin yalnızca bakteriyel enfeksiyonlarda işe yaradı konusunda uyarılarda bulundu. Antibiyotiklerin nezle ve gripte bir faydasının olmadığını belirten öğrenciler, grip ya da diğer enfeksiyonlarda alınan antibiyotiklerin daha sonra vücutta bağışıklık yaptığı ve tedavi sürecini uzattığını dile getirdi.

Antibiyotiklerin keşfedildiğinde pek çok enfeksiyon hastalılarını tedavi ettiğini belirten Öğrenci Grubu Başkanı Elif Başaran, “Antibiyotikler yaklaşık yarım yüzyıl önce keşfedildiğinde bir çok enfeksiyon hastalığı rahatlıkla tedavi edilebiliyordu. Deyim yerindeyse altın çağı yaşıyordu. Ancak dünyada antibiyotiklerin yanlış kullanımı bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor. Bu da tedaviyi güçleştiriyor ve yüksek ekonomik maliyetlere neden oluyor” diye konuştu.

23/11/2012 – YC


790 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.