Termal Bariyer Kaplama Uygulaması

Termal Bariyer Kaplama Uygulaması
22.01.2014
1.525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı kapsamındaTermal Sprey Yöntemleri ile Termal Bariyer Kaplama Uygulaması projesi gerçekleştirecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından Sanayi Tezleri (SANTEZ) Destek Programı kapsamında “Düşük Basınçlı Döküm Kalıpları İçin Poteyaj Uygulamasına Alternatif Termal Sprey Yöntemleri ile Termal Bariyer Kaplama Uygulaması” projesi gerçekleştirilecek.

SAÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Altuncu’nun yürütücülüğünü yapacağı projede; düşük basınçlı alüminyum jant döküm sürecinde kalıplara uygulanan, katılaşma davranışını ve ürün kalitesini önemli ölçüde etkileyen geleneksel uygulamaya alternatif termal sprey kaplamaların uygulanabilirliği SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ve çalışma grubu ile sektörün önce gelen firması CMS Jant Makine Sanayi AŞ. Ar-Ge Merkezi ortak girişimi kapsamında araştırılacak.

Proje ile döküm sektörünün en önemli problemlerinden bir tanesi olan döküm kalıp ömrü ve performansı artırılarak üretim verimliliğinde artış hedefleniyor. Üretim verimliliğinde ve kalitesinde ise önemli oranda artış sağlanacak.

22-01-2014 / ST


1.525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.