Tedarik Zinciri Bir Şirketin Mutfağıdır

Tedarik Zinciri Bir Şirketin Mutfağıdır
18.12.2015
1.010
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde, 21 Gün 37 Derece İş öğrenci topluluğu tarafından “Uygar Eti ile Tedarik Zincir Yönetimine Holistik Bakış” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Chassis Brakes International (CBI) Türkiye Genel Müdürü Uygar Eti konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlikte tedarik zinciri yönetimine bütüncül açıdan bakılması konusu ele alındı.

Tedarik zincirinde rekabet baskılarından bahseden Uygar Eti, “Yeni bir müşteri şekilleniyor. Bu sebeple tüm iş alanları baskı altında kalıyor. Şirketler artık fonksiyonel olmaktan çok inovatif oluyor. Yani daha önce ürün üretilip satılıyordu, şimdi fikri satıp sonra üretiyoruz” dedi. Yeni sistemde israftan arındırılmış ve çevik bir tedarik sistemi kullanıldığını belirten Eti, “Hazır organizasyondan çok vizyon çerçevesinde olan sisteme geçiş yapılıyor” diye konuştu.

Teknoloji Çok Daha Hızlı İlerliyor

Yeni stratejik düşünce sistematiği geliştiğini söyleyen Eti, bu sayede teknolojinin çok daha hızlı ilerlediğini kaydetti. Eti, “Bu sebeple yeni sistemde donuk bir planlama yapılırsa işe yaramaz. Yeni sistem daha dinamik olmalı” şeklinde konuştu.

Doğru stratejik yönetimin müşteri ve rakipleri göz önünde bulundurması gerektiğini vurgulayan Eti, “Rakipler ve müşteri göz önünde bulundurulurken, kurumsal kültür ve sistemle desteklenmelidir. Hedeflenen finansal sonuçlar önceden hesaplanmalıdır” diye konuştu. Doğru yönetilen tedarik zincirinin, şirketin geleceğini doğrudan etkileyeceğinden söz eden Eti, bir şirketin geleceği için tedarik zinciri yönetiminin büyük önemi olduğunu ifade etti. Eti, “Tedarik zinciri, doğru ürünü, doğru maliyetle ve doğru zamanda pazara sürmekte büyük rol oynar. Tedarik zinciri bir şirketin mutfağıdır” diye konuştu.

Konuşmasının devamında çeşitli şirketlerden örnekler veren Eti, “Sürdürülebilirlik çok önemli. Şirketler giderek büyüdü ve insanların hayatlarını etkilemeye başladı. Sistemdeki en küçük tıkanıklık bir anda milyonlarca insanın hayatını etkileyecek hale gelebilir. Tedarik zinciri, şirkette alınan kararlarda daha ürün ortada yokken söz konusu oluyor. Malzemenin üretilmesi yada satılması konusuna tedarik zinciri karar verir” ifadelerini kullandı.

CBI Türkiye Genel Müdürü Uygar Eti, etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

18/12/2015 – SA
1.010 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.