TBF CEO’su Onan: “Ne Yaparsanız Yapın Ama En İyisini Yapın”

TBF CEO’su Onan: “Ne Yaparsanız Yapın Ama En İyisini Yapın”
16.10.2019
1.827
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (SAÜEMK) tarafından ‘İnovatif Liderler’ isimli konferans düzenlendi.

Konferansta öğrencilere seslenen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO’su Ömer Onan, “Ne iş yaptığınız önemli değil. Ne yaparsanız yapın ama en iyisini yapın” diye konuştu.

SAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Human Age Technologhi kurucusu Faik Berk Güler, Kariyer.net İK Pazarlama İletişimi ve Etkinlik Müdürü Semih Gümüş ve Starters Hub İşe Alım Müdürü Ceri Çukran konuşmacı olarak katıldı.

SAÜEMK Başkanı Mustafa Özcan, inovasyon çağında girişimcilik ekosistemine yön veren şirketlerin temsilcilerini ağırladıklarını belirterek, “Dijital ve sosyal inovasyon alanlarında fark yaratan girişimcilerin ilham verici konuşmalar gerçekleştireceği dönemin ilk büyük salon etkinliği ‘İnovatif Liderler’ ile karşınıza çıkmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Onan: “Ne yaparsanız yapın”

Hayatta herkesin bir şeyler yaptığını ifade ederek konuşmasına başlayan Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, “Önemli olan en iyisini yapmak. Yaptığınız iş için mücadele ediyoruz zorluk çekiyoruz, ne iş yaptığımız önemli değil ama en iyi şekilde yapıyorsan ve ülkene bir faydan dokunuyorsa o bir şekilde seni yüceltir ve mutlu eder” dedi.

Güler: “Hayallerim beni girişimci yaptı”

Human Age Technologhi Kurucusu Faik Berk Güler ise hayallerinin kendisini girişimci yaptığını belirterek, “Hedefim girişimci olmak değildi, hayallerim beni girişimci yaptı. Bu alanda yer almaya başladıktan sonra girişimcilik dediğimiz şeyin hayallere giden yolda size inanmayanlara karşı kendinizi ispat etmek olduğunu fark ettim” diye konuştu.

Gümüş’ten ‘içten bir gülümseme’ deneyi

Kariyer.net İK Pazarlama İletişimi ve Etkinlik Müdürü Semih Gümüş ise konferansa katılanlarla ilginç bir deney yaptı. Herkesi ayağa kaldıran ve yanındaki arkadaşını hiç tanımıyormuş gibi soldakilere gülümsemesini ve karşısındakinin de tepki vermemesini isteyen Gümüş, “Gördüğünüz gibi sağdakiler gülümsediği an soldakiler kahkaha attı. İşte hayat ve insanlar da böyle. İş görüşmesinde kaba tavırlarla değil de içten bir gülümsemeyle yaklaşırsanız enerjini karşı tarafa geçirebilirsiniz” dedi.

Çukran: “Kendinize güvenin”

Starters Hub İşe Alım Müdürü Ceri Çukran ise “Ben kendime inandım, güvendim ve istediğim yerdeyim. İnsanın isteyip de başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece kendinize güvenin” şeklinde konuştu.

Ömer Onan’dan sürpriz

Konuşmaların ardından Ömer Onan, basketbol hakkında sorduğu sorulara doğru cevap veren katılımcılara, imzalı forma hediye etti.

16-10-2019 / Kübra Akçay


1.827 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.