SUPERBAT Projesinin İlk Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi

SUPERBAT Projesinin İlk Sektör Toplantısı Gerçekleştirildi
17.06.2022
1.455
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin yürütücülüğündeki SUPERBAT projesinin ilk sektör buluşması gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’ın paydaşı olduğu CORNET (Collective Research Networking) ağının 31. çağrısı kapsamında Sakarya Üniversitesi yürütücülüğünde Türkiye-Almanya ortaklığında başvurusu yapılan ve desteklenmesine karar verilen SUPERBAT projesi olgunlaşıyor. “Printed Supercaps and Batteries for Smart Energy Storage Systems” isimli uluslararası projenin ilk sektör buluşması Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Şakir Görmüş ve proje ekibinin katıldığı toplantıya; Sakarya Teknokent yöneticileri, Batek Makina, Sağlam Metal, Dronmarket, Biomec ve Nesstec Enerji temsilcileri iştirak etti.

Açılış konuşması ile başlayan toplantı, tanışma, proje ve konsepti hakkında bilgilendirme, firma tanıtımları ve paydaşların projenin gidişatı ile ilgili tavsiyelerinin alınması şeklinde devam etti.

Proje paydaşları faaliyet alanları gereği, hem teknoloji geliştirici, hem tedarikçi, hem de son kullanıcı pozisyonlarında ihtiyaçlarını ve kabiliyetlerini dile getirdi. Dünyanın en kritik alanlarından birisi olan enerjinin arzı ve depolanması konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Proje toplantısı hakkında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Proje vesilesiyle bir araya gelen üniversite-sanayi temsilcileri, bu kapsamda geliştirilecek olan teknolojinin kritik alanlarda kullanılması ve ilave yatırımlarla ülkemizin faydasına sunulması noktasında mutabık kaldı. Bu proje ile başlayan iş birliklerinin daha şimdiden farklı projelerin oluşmasına kapı araladığı görülmüş ve Üniversite-Sanayi iş birliğine olan katkısı çokça hissedilmiştir.”

SUPERBAT Projesinin Önemi

SUPERBAT projesi düşük maliyetli, çevre dostu ve güvenli bir süperkapasitör ve pil kombinasyonu (supercapattery) geliştirerek yeni bir ürün ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Üretilmesi hedeflenen bu sistem ile gelecekte sağlık alanından günlük kullanıma kadar kullanılan yeni nesil cihazlara güç sağlanabilmesi amaçlanıyor. Gelecekte supercapattery sistemlerinin 3D baskı teknikleriyle daha da geliştirilerek yüksek kapasiteli olması hedefleniyor. Bu sayede İHA’lar gibi yüksek güç isteyen cihazların enerji ihtiyacı karşılanabilecek.


1.455 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.