STMF’den Baskı Çalıştayı

STMF’den Baskı Çalıştayı
10.05.2022
856
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) tertiplediği SAÜFEST’in alt kategorisi olan SanatFest’te Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Gülay İnce ile baskı çalıştayı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi STMF Öğr. Gör. Gülay İnce SAÜ Kahve Keyfi’nde baskı çalıştayı gerçekleştirdi. Öğr. Gör. İnce önderliğinde cam üzerine yapılan boyamalar bristol kağıdına geçirildi. Cam baskı sanatını anlatan Öğr. Gör. Gülay İnce, “Mono baskı dediğimiz baskı, bir kez olan ve çoğaltılamayan baskıdır. Cam üzerine boya ile resim yapılır. Cam baskı, resme müdahale edebilme gibi bir kolaylık sağlar. İstenmeyen kısım silinip yeniden yapılabilir. Boya harici tüm malzemeleri, dokuları kullanma imkânı tanır cam baskı.” diyerek kağıda yapılan çalışmalar ile cam baskı arasındaki farkı dile getirdi.

Baskı çalıştayında deneyim elde etme fırsatı bulan SAÜFEST ziyaretçilerinden Cansu Çavuşoğlu, “Sakarya Üniversitesinden mezunum. Benim dönemimde böyle bir festival olmadı ve uzun zamandır da böyle bir festival gerçekleşmiyor. Böyle aktiviteleri çok seviyorum ve böyle bir ortam beni çok mutlu etti. İlk kez cam baskı yapıyorum. Çok heyecanlandım, çok keyif aldım. Gülay Hocamız da çok ilgili, kendisine teşekkür ederim.” dedi.

Etkinlik, çeşitli katılımcıların cam baskı sanatını deneyimlemesiyle devam etti.

Haber-Fotoğraf: Melike SARIKAYA


856 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.