STMF Dekanlığında Devir Teslim

19.09.2019

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde dekanlık devir teslim töreni yapıldı.

Prof. Kadriye Didem Atiş, STMF Dekanlığında yapılan törende görevini Prof. Dr. Tahsin Turgay’a devretti. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman ile fakülte akademik ve idari personeli katıldı.

Prof. Dr. Tahsin Turgay kimdir?

İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini DPÜ Mühendislik Fakültesinde 1997 yılında, yüksek lisans öğrenimini Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalında 2000 yılında, doktora öğrenimini de YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalında 2007 yılında tamamladı.

2012 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliğinde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, Yıldız Teknik Üniversitesinde ve Ortadoğu Teknik Üniversitesinde çeşitli akademik görevlerde bulunan Dr. Turgay, Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü kurucu bölüm başkanıdır. 2019 yılında profesörlük unvanını alan Dr. Turgay’ın 15 tanesi SCI kapsamı dergilerde yayınlanmış makale olmak üzere, 50’nin üzerinde uluslararası yayını ve 200’ün üzerinde atıfı bulunmaktadır. Prof. Dr. Tahsin Turgay, yapı mekaniği, yapılarda bünyesel modelleme, yapıların performansı, mimaride taşıyıcı sistemler, tarihi yapıların taşıyıcı sistemleri, sürdürülebilir mimarlık alanlarındaki araştırmalarına devam etmektedir.

19-09-2019 / ST