Yağışlı

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Fuarı’nda

03.10.2017

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 14-17 Eylül tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP’ta düzenlenen ve sektörün önde gelen firmaların katıldığı fuarda Sakarya Üniversitesi’ni temsil etti.

Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Fuarda Doç. Dr. Ertuğrul Gelen ve Yrd. Doç. Dr. Murat Çilli’nin patentini aldığı “Kalp Atım Hızıyla Kontrol Edilebilen Top Atma Makinası” ile ilgili çalışmanın görseli de sergiledi.

Türkiye dışında Amerika, Almanya, Çin, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Slovenya’dan 93 farklı markayı bünyesinde barındıran 133 firma ve firma temsilcisi de fuarda ziyaretçilerle buluştu. Ayrıca Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, 43 ülkeden 200’e yakın bireysel ziyaretçinin yanı sıra Sırbistan, Makedonya, Kosova ve Gürcistan’dan 36 satın alma yetkilisi ile yeni iş birlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynuyor.

Atletizm’den Bilardo’ya, Masa Tenisi’nden Futbol Tenisi’ne Zumba’dan Step’e, Aerobic’ten Pilates’e dört günde doksanın üzerinde etkinliğin yapıldığı fuarın Açılış Töreni’ne ise spor dünyasının önemli isimleri katıldı.

Sektörün öncü kurum ve firmalarının katıldığı Türkiye’nin ilk ve tek spor fuarına, alanında öncü olan Spor Bilimleri Fakültesi de yer alıp eğitim-öğretim konusundaki bilgi ve tecrübelerini sektör ve ziyaretçilerle paylaşma imkanı buldu.

03.10.2017 – YC